Ei: gezonder hard- of zachtgekookt?

Ei: gezonder hard- of zachtgekookt?


Loopt het water jou ook in de mond, bij het zien van deze foto? Vanochtend heb ik er al eentje gehad en hij was heerlijk! Terwijl Heiko ze het liefst iets harder heeft, heb ik de eitjes het liefst “half om half”. Het binnenste van het eigeel moet nog zacht zijn, terwijl de randen wel iets harder mogen zijn. Hoewel we ze al jaren zo eten, vroeg ik me vanochtend af wat eigenlijk gezonder is. Laat ik nou degene zijn, die de eieren altijd op de meer gezonde manier eet! Eieren bevatten een stofje, genaamd lecithine. Deze stof zet opgeslagen vet om in energie en stimuleert zo je vetverbranding. Kook je een ei te lang dan verdwijnt de lecithine en profiteer je dus niet meer van de positieve eigenschappen ervan. Daarnaast is een zachtgekookt ei beter voor je cholesterol. Een ei dat langer gekookt is vergroot de kans op atherosclerose, waarbij vetafzettingen in de slagaderwand ontstaan. Je kunt je eitje dus echt beter niet te lang koken. Vanaf nu alleen nog zachtgekookte eitjes op het menu! Tenzij we hem willen gebruiken voor een salade of voor de gevulde ei. Gelukkig is bewezen, dat je meerdere eieren op een dag kunt eten, want nu ik deze foto´s zie, weet ik zeker, dat ik er vandaag nóg een eet. Of twee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image