Eerste Miss World was Zweedse

Eerste Miss World was Zweedse

 
Zo nu en dan word je aandacht getrokken door een foto. Zo ook gisteren. Wanneer op de computer een nieuw tabblad wordt geopend krijg ik MSN nieuws voorgeschoteld. Dat is eenvoudig aan te passen, ware het niet, dat ik “positief belangstellend” genoeg ben om even te neuzen. Neuzen in de nieuwtjes: bomaanslag hier, moord daar, Trump dreigt met…, die verlaat die… Om ziek van te worden. Die berichtjes sla ik dankbaar over. Niet dat ik mijn kop in het zand steek, dat niet. Ik word er alleen soms zo verdrietig van. Ellende, pijn, moord en doodslag. Er is toch meer in deze wereld? Er worden ook toch leuke dingen beleefd? Toen viel mijn oog op de foto van Miss World. Het schijnt, dat deze wedstrijd om de “mooiste van de wereld” al heel wat jaartjes mee gaat en nog elk jaar goed wordt bekeken. Even doorklikken en ik kreeg een serie foto’s te zien van de Miss van 1951 tot nu. Blijkt, dat de eerste Miss World uit Zweden kwam? Grappig. Nederland heeft ook een keer gewonnen en dat was in 1959. In 1977 won weer een Zweedse schoonheid. Leuk om even te zien. Helaas kun je er verder niets mee…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta