Eerste Kerstdag 2016 – II

Eerste Kerstdag 2016 – II

     
Alles net weer aan de kant van vanochtend en vanmiddag: Peter en Daniëlle komen binnen. Die zijn sinds vrijdag in het Noorden vanwege een bruiloft. We hebben nog maar een paar woorden gesproken en Gert en Elise komen ook binnen, samen met Merle en Daan. Mooi! Het was nog even de vraag of die alle vier kwamen, want de slaapjes van beide kleinkinderen, en dan met name van Daan, kunnen nu eenmaal niet “geregeld” worden. Gelukkig kwam het allemaal heel goed uit en konden we ze alle zes verwelkomen in de Bouwtehaim!
     
Nee, dit keer geen koffie en thee, maar drankjes. Uiteindelijk zijn alle zes al bij meerdere op bezoek geweest en overal wordt gezellig gegeten en gedronken. Ook zetten wij de hapjes op tafel, die meteen opvallen door de manier van “presentatie”. Samen met Merle gaan we de pakjes verdelen. Opa of oma zoeken ze uit en Merle brengt ze naar de ontvanger en helpt ze dan mee uitpakken. Super! Niet alles zelf willen houden, maar ze kan ze ook weggeven. Omdat beide gezinnetjes dit jaar zijn verhuisd hadden we gekozen voor een leuke vogelvoederhok. Met vele soorten voer.
     
Daarbij een zelfgemaakte jaarkalender voor het nieuwe jaar en kortingsbonnen voor Wildlands in Emmen. We weten dat alles gebruikt gaan worden, want ze vonden het allemaal mooi! Toch altijd weer moeilijk kiezen… Voor Merle en Daan hadden we onder andere boekjes, een klok voor op de slaapkamer én voor beide bestek met hun namen erop. Opa Heiko gaat nog “vliegertje” spelen met Merle. Die vindt het wel zó leuk, dat opa moe wordt: eerder dan zij! Het gaat maar door “Nog een keer!”. Maar toch slaat de vermoeidheid wél toe. Het is voor de beide kleintjes bedtijd.
 
Daarom gaan Gert en Elise met Merle en Daan rond zeven uur weer naar huis. Zó blij, dat ze tóch samen zijn geweest! Peter en Daniëlle blijven nog. Zoals verwacht wou Peter het toetje nog wel even proberen: daar is hij nu eenmaal gék op. En Daniëlle konden we verrassen met een lekkere “met-stukjes-fruit-gevulde-sinaasappel”. We babbelen nog een paar uurtjes gezellig, waarbij een natje en een droogje niet worden vergeten. Het was een fantastische Eerste Kerstdag. Sámen met familie. Die we heel erg lief hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta