Eerste gesprek in Västorp

Eerste gesprek in Västorp

 
Een poosje geleden schreef ik over het gesprek dat ik had gehad met mevrouw Irene. De buurvrouw verderop die ik had benaderd. Volgens onze buurvrouwen van bovenaan de heuvel zou zij mij wel willen helpen met het beter Zweeds leren praten. In eerste instantie hadden we voor de vorige week afgesproken maar toen was ik zo verkouden en had ik afgezegd. Vanochtend was het dan toch zover. Rond even over tien liep ik zo ongeveer 2,5 kilometer naar hun huis in Västorp. Ten zuiden van Ödarp. Daar werd ik vriendelijk welkom geheten door haar en haar man. Het was superleuk! We spraken over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld tradities bij verjaardagen en bezoekjes. Gaandeweg ontdekte ik dat ik eigenlijk al meer en beter Zweeds kan praten dan ik had verwacht. Het is inderdaad waar dat je door het praten beter leert. Vanzelfsprekend werd ik vaak genoeg gecorrigeerd en daar heb ik enorm van geleerd! We dronken samen koffie en zij en haar man hadden een appeltaart gebakken die me zeer goed smaakte. We gaan door met de gesprekjes. Van beide kanten bevalt het goed. De volgende week komt Irene bij mij op de koffie en dan praten we onder andere over sin, sitt en hennes: bezittelijke voornaamwoorden. Ik kijk er nu al weer naar uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image