Eerste familie vandaag bezocht!

Eerste familie vandaag bezocht!

   
Na een heerlijke nachtrust begonnen we rustig aan de dag, met een kopje koffie en een ontbijtje. Nou ja, ontbijtje… We hadden nog een gesmeerd broodje over van de reis. We waren vergeten brood mee te nemen. Die aten we op en dat was feitelijk het gehele ontbijt. Beetje armzalig, maar oké. Het vulde wel. Daarna gingen we op pad. Eerst via een Aldi winkel in Vlagtwedde om een paar boodschapjes te halen en daarna snel door naar Hoogezand. Daar wachtten mijn ouders al met smart op ons. Het weerzien was weer bijzonder fijn. Het was voor dit jaar de vierde keer, dat we naar Nederland waren gekomen. Eén keer extra in verband met de geboorte van ons 4e kleinkind, Noud. Het gesprek ging meteen van start en dat ging door tot we ´s middags weer wegreden. Maar niet nadat we eerst koffie met gebak hadden genoten én… Oliebollen!
   
Vorig weekend hadden we nog telefonisch contact en vertelden ze, dat de oliebollenkraam weer bij het winkelcentrum stond. Ze hadden al een zak oliebollen gekocht en opgegeten. Nou, dat leek ons ook wel lekker! Zodoende liepen mijn vader en Joke zaterdagochtend even samen naar de kraam om twee zakken met oliebollen te halen. Een aantal mét en een aantal zónder krenten. Héérlijk! Ik heb er vier opgegeten met uiteraard veel poedersuiker. Hmmm… Genieten met hoofdletter G. We gaan zelf dit jaar in Zweden ook weer oliebollen bakken, net als vorig jaar. De mix voor het beslag staat al in de keukenkastjes in Zweden. Net na de middag serveerde mijn moeder een lekkere stevige en gebonden soep. Dat viel ook erg goed. We hadden vooraf gemeld, dat we geen al te grote maaltijd wilden, omdat we ´s middags naar Zuidbroek zouden gaan.
 
Daar hadden we afgesproken met neef Sietse en zijn moeder. Zijn moeder, Jokes tante was daar met een taxi naar toegekomen. We hadden al gezegd, daar gezamenlijk te gaan eten. Zodoende namen we om 17:00 uur voor deze dag afscheid van mijn ouders om richting Zuidbroek te rijden. Toen we daadwerkelijk voor vandaag eerst weer gedag zeiden, gaven we elkaar, zoals gebruikelijk, nog even een dikke smok en op het moment, dat ik bij mijn moeder stond voelde ik mij eventjes een reus. Ben ik nog zo gegroeid? Het verschil in onze lengtes scheen anders dan anders te zijn. Uiteraard ging ik graag door de knietjes om haar op onze manier gedag te zeggen. Door naar Zuidbroek. We werden hartelijk en enthousiast ontvangen door Sietse en tante Heiltje. Ook hier was het geen probleem om gezellig te babbelen. Eigenlijk gingen we daardoor, waar we in juli waren gebleven. Ze zijn namelijk al twee keer bij ons in Ödarp geweest, waarvan de laatste keer in de zomer. Ze weten dus waar wij over praten als we het over de tuin hebben of over de veranda. Zij weten dus hoe wij wonen en hoe onze omgeving eruit ziet.
 
De gesprekken gingen vrolijk verder en ondertussen hadden we eten besteld bij het lokale restaurant. Dat werd ongeveer een uurtje later bezorgd. De shoarma- en kipschotels gingen er lekker in, tezamen met fris of zoals ik met een alcoholvrij Radler biertje. Die had Sietse speciaal voor mij gekocht! Sietse vertelde van zijn uitje, gisteren, in Duitsland. Hij was naar een grote beurs geweest met veel custom-bikes en unieke choppers. Sietse is een vervend Harley rijder, maar kan ook enorm genieten van andere motoren. We spraken onder andere nog over hun reis naar ons. Over 14 dagen rijden ze namelijk naar Zweden om de Kerstdagen met ons te vieren. Op een gegeven moment werd Jokes tante weer opgehaald door de taxi, die haar weer naar huis bracht in Annen. De avond vloog om en rond 22:00 uur stapten we weer in de auto richting ons huisje in Vlagtwedde. De eerste dag met familiebezoeken zat er al weer op en we hebben ervan genoten!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.