Eerste etappe klaar

Eerste etappe klaar


Na het sloopwerk van afgelopen zaterdag en met de gisteren gekochte bouwmaterialen om me heen, begon ik vandaag met de achterwand. Én de kleine vloerverhoging voor de nieuwe kasten. We willen die achterwand graag vlak en strak hebben, zodat we die kunnen behangen. Met het zeer verrassend tevoorschijn komen van de restanten van de oude keuken moest er wel iets gebeuren aan die wand. Eerst de balkjes (4 x 4 cm) op maat zagen en vastgezet aan de bestaande wand en daarna de gipsplaten (90 cm breed) er tegenaan. Maar daarvóór eerst nog even het rookgaskanaal in de schoorsteen dichtmaken. Alle warmte werd uit de kamer gezogen! En tevens nog even het dekseltje van de stroomaansluiting losgemaakt. Het was een krachtstroomaansluiting voor de oven, die er naar alle waarschijnlijk vroeger heeft gestaan.

Staat daar nog stroom op? Yes! Oké, maar dan kan ik daar misschien wel iets van aftappen, voor een extra stopcontact in die kamer. Voordat ik verkeerde dingen ga doen nog wel snel de hulp ingeroepen van mijn vriend Google en zoeken op “aansluitschema krachtstroom” en de hulp van mijn spanningzoeker. Van de vier draden heb ik er vervolgens de twee juiste doorverbonden naar mijn stopcontact en… Ja, het werkt! Na deze extra dingetjes heb ik de gipsplaten op maat gemaakt en vastgeschroefd. Daarna het vloertje 8 cm verhoogd, zodat we geen last meer hebben van de oude ijzeren afvoerbuis. Het laatste restje van die buis dat er nu nog bovenuit steekt verdwijnt onder de nieuwe kast en achter de plint. Daar hebben we geen last van. Morgen moet ik iets bedenken op het stukje plafond dat nu ontbreekt. Misschien een beetje verlagen en spotjes er in aanbrengen? Even een nachtje over slapen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta