Eend op eiland, haas op de weg!

Eend op eiland, haas op de weg!

 
Opeens pakt Heiko de fotocamera uit de kamer en loopt ermee naar de keuken. Er worden een paar foto´s gemaakt, te horen aan de klicks. Dan laat hij me de plaatjes zien. Laat het me nou niet meteen zien… Na een aanwijzing zie ik het wel! Er ligt een eend op het eilandje te rusten. Een woerd is op dat kleine stukje grond in onze vijver geland en lijkt nu te slapen. Meestal zien we er twee, alleen is dat heel zelden en al helemaal niet lang. Zodra ze ons doorhebben, of Pantro, vliegen ze weg. Nu ligt er eentje zowaar te suffen. Wat grappig! De volgende ochtend sta ik heel vroeg op en kijk ik uit het slaapkamerraam. Ik zie iets bewegen in de berm. Een haasje. Nee, een háás. Meteen pak ik mijn mobiele telefoon van de overloop, daar waar ze ´s nachts worden opgeladen, en maak een paar foto´s. De haas zit dan nog aan de overkant van de weg en snuffelt er druk op los. Hij steekt de weg over naar ons trollenhuisje. Dan lijk ik hem kwijt te zijn. Door zijn schutkleur is het moeilijk hem te spotten. Even later zie ik hem toch weer! Hij loopt over het gras, langs de voordeur en gaat via de oprit weer de weg over. Wat een druk kind, want hij is nog maar net aan de overkant, als hij weer terug rent naar onze kant. Dan verdwijnt hij op het land. Dit beestje hadden we nog niet hier in de buurt gezien. Misschien moeten we dat ook maar zo houden, in verband met onze jonge plantjes in de groentetuin.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image