Een sjaal aan een paal of boom gebonden?

Een sjaal aan een paal of boom gebonden?


Onlangs in Tranås heb ik er ook al één ontdekt: een sjaal aan een boom geknoopt. Inderdaad óók, omdat het zo langzamerhand mondiaal een trend aan het worden is. Gelukkig maar. Waarom sjaals om paaltjes en bomen gehangen worden? Om daklozen te helpen. We gaan immers koudere tijden tegemoet en binnenkort komt er vast en zeker vorst en sneeuw. Degenen die het dan moeilijker zullen krijgen zijn de dakloze mensen. Degenen die op straat leven en elke dag te maken hebben met regen en wind en straks dus ook nog eens met koudere temperaturen en sneeuw. Deze nieuwe trend is al redelijk bekend in Europa en ook in Nederland. Meerdere steden en dorpen steunen het initiatief. Bijvoorbeeld die ik weet, zijn Ommen en Winsum. Iedereen hoopt nu, dat het zich ook (verder) zal verspreiden naar grote(re) steden in Zweden. Daar is het nog niet zó bekend. Nu er in Tranås eentje hangt volgen er hopelijk meer.

Een warme sjaal kan echt veel mensen helpen, die hem nodig hebben in het koude weer dat onderweg is. Hoe mooi is het, om een ​​hand uit te steken, naar diegenen die het het meest nodig hebben. Omdat niet iedereen een warm huis heeft om naar terug te gaan, na een dag in de kou. Velen van de daklozen hebben er niet bewust voor gekozen, om ijzige nachten door te brengen in minus graden en sneeuw. Dat is immers ook nog eens, zowel onwaardig, als gevaarlijk. Oude en nieuwe sjaals, je kunt ze dus allemaal tegenkomen. In alle kleuren en vormen. Denk dan niet meteen dat ze verloren zijn. Ze zijn er juist om wat warmte te geven. Een klein gebaar van de een, betekent zoveel meer voor de ander. Een aantal sjaals liggen hier ook klaar, alsmede een paar briefjes met de Zweedse tekst, als vertaling op de tekst van de middelste foto. Ze gaan binnenkort mee naar Tranås, om ook aan een boom gehangen te worden.

Eén gedachte over “ Een sjaal aan een paal of boom gebonden?

  1. Iets dergelijks heb je ook in Nederland. Iemand maakt bijvoorbeeld een mutsje met sjaaltje en dit wordt mooi ingepakt en met soortgelijkig briefje bij een moeder van een klein kind in de kinderwagen of fietstas gestopt.
    Op zich een heel mooi initiatief! Zag dit ooit bij een Facebook groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.