Een pad van vloerkleden

Een pad van vloerkleden

   
Daar lig je dan. Je wilt wel graag ergens heen, maar je achterpoten willen niet meer mee. Als je dan eindelijk staat en gaat eten, glijden je achterpoten ver uit elkaar. Als een van ons twee dat ziet, zetten wij onze voeten tegen zijn pootjes om ze tegen te houden. De vloer is momenteel te glad voor Pantro om houvast aan te hebben. Het is ontzettend zielig eigenlijk om te zien, dat hij niet meer dát kan, wat hij graag wil en wat wij van hem gewend zijn. Hij liep altijd met ons mee door het huis, althans op de begane grond en dat gaat hem nu echt niet meer lukken. Als hij al na veel moeite staat durft hij niet te gaan lopen, want hij weet, dat hij dan zal uitglijden. Hij heeft immers geen stuur meer over die twee achterste pootjes. Dan blijft hij maar liggen. Dat moet voor hem ook enorm frustrerend zijn. We horen hem juist op die momenten dan ook regelmatig “klagen”, doordat hij dan begint te kreunen en te steunen.

Om hem te helpen bij het opstaan, zonder dat hij dan meteen uitglijdt, hadden we onlangs een douchemat gekocht. Eentje met anti-slip eronder, zodat de mat in ieder geval niet aan de glij ging, wanneer hij hem zou gebruiken. Dat ging een poosje goed. Het opstaan ging iets eenvoudiger voor hem. Maar je kunt hem niet leren, dat hij elke keer precies bij die douchemat gaat liggen. We liepen daarom vaak met die mat óf de deurmat naar hem toe, legden zijn voorpoten er dan op, waarna hij beter kon opstaan. De laatste dagen gaat het lopen echter ook niet meer zo goed. Als hij staat en aan de wandel wil, heeft hij niet het besef, dat hij rustig moet beginnen. Dat hij niet meer meteen weg kan lopen. Hij valt dan ook vaak en dat is zó sneu! Daarom hebben we vanochtend alle vloerkleden verzameld en die in de kamer, hal en keuken neergelegd. Nu heeft hij vanaf zijn kleed in de kamer houvast tot aan zijn eten en drinken. Het gaat prima zo!
 

2 gedachten over “Een pad van vloerkleden

    1. Hadden wij ook al bedacht, maar dan moet hij zo vaak in een roesje gebracht worden: we mogen beslist niet aan zijn achterpoten komen. Vroeger ook al niet hoor 🙂 Dus geen schoentjes voor Pantro…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.