Een jaar in Zweden!

Een jaar in Zweden!


5 Mei 2017, de dag van onze emigratie naar Zweden. Vandaag exact één jaar geleden! Wat is dat jaar onvoorstelbaar snel gegaan. Niet alle dagen hoor, er waren ook best wel moeilijke momenten en dan ging de tijd langzamer. We weten nog als de dag van gisteren hoe 5 mei 2017 verliep. We hadden de laatste nacht in Zuidbroek geslapen omdat Pantro daar ook in het hotel mocht. ´s Ochtends gingen we vroeg voor de laatste keer naar de Bouwteweg. Onze kat Åtta had daar de nacht moeten doorbrengen en er zou nog een laatste inspectie plaatsvinden door de kopers. Na dat moment gingen we voor de laatste keer als eigenaars van de Bouwtehaim over de Bouwteweg naar de notaris in Winschoten.

Daar werden alle papieren voor de overdracht van het huis getekend. Om even voor half elf was alles geregeld, hadden we de sleutels overgedragen en waren we als het ware dakloos. Het huis in Blijham was definitief verkocht. We hadden er ruim negen jaar met heel veel plezier gewoond. Toen we buiten stonden hadden we even een momentje van “Hmmm… “. We stonden een beetje met onze zieltjes onder de armen. We zouden nu vertrekken naar Hällaryd, naar onze vakantiewoning. Met stille trom… Maar niets was minder waar! Neef Sietse en tante Heiltje kwamen naar ons toegelopen, alsook Heiko zijn ouders! En op de parkeerplaats kwamen vriendin Anja en haar man Ben er nog bij! Zij hadden allemaal de moeite genomen om ons uit te zwaaien! Kippenvel! Van top tot teen! Met zijn allen aan de koffie met gebak gegaan en rond elf uur was het dan toch echt tijd om te gaan. Wat een ontzettend moeilijk moment!

We lieten onze familie en vrienden achter. Hadden we er goed aan gedaan? Al dat verdriet op die gezichten… Dat gevoel bepaalde de stemming voor de eerste uren van onze reis. We waren stil. We moesten het verwerken en laten bezinken. Dit was niet leuk. Toen we echter uren later in Hällaryd aankwamen stonden er bloemen en planten op de veranda en waren er vele kaartje naar ons gestuurd. Stuk voor stuk met de beste wensen. Familie en vrienden gunden ons het waarmaken van onze droom om in Zweden ons volgend avontuur te beleven! Dat verzachte de pijn van het afscheid…
We zijn nu een jaar verder en in dat jaar is al weer ontzettend veel gebeurd. Gelukkig hebben we veel contact met familie en vrienden en bezoeken wij ze een paar keer in Nederland en andersom komen familie en vrienden ook naar ons. Hoewel de afstand niet altijd leuk is genieten we van Zweden, van Ödarp. Elke dag, elke minuut, elke seconde… Al weer een jaar lang!
 

2 gedachten over “Een jaar in Zweden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta