Een huisvaderdagje

Een huisvaderdagje

Nu Joke in de lappenmand ligt en pijn heeft kan ze niets anders doen dan op de bank of op bed liggen en pijnstillers innemen. Oh ja en af en toe een beetje water of thee drinken met een Zweeds crackertje. Ze zoekt op de bank of op bed de gemakkelijkste houding, zodanig dat de pijn het best te verdragen is en probeert te slapen. Mede dankzij de pijnstillers gaat dat redelijk goed gelukkig. Ze voelt zich echter over het geheel erg beroerd en ellendig. In afwachting van nader onderzoek en de gewenste oplossing of moet ik zeggen verlossing, probeert ze op die manier de dag door te komen. Als het inderdaad galstenen blijken te zijn is het wellicht een oplossing om de galblaas te laten verwijderen. Een mens schijnt prima zonder galblaas te kunnen functioneren. Uiteraard hebben we ondertussen het een en ander opgezocht betreffende galstenen op het internet. Maar ja, eerst 100% duidelijkheid via een echo binnen twee weken.

Overigens ben ik het nu die de teksten voor de website schrijft, de foto´s en afbeeldingen selecteert en het geheel op de website plaatst. Joke kan niet zo lang achter de laptop zitten. De teksten over zondag en maandag zijn ook al afkomstig van mij, maar had ik uit naam van Joke geplaatst. Om verwarring te voorkomen in de zin van “Hé, kan ze wel achter de pc zitten en de website bijhouden?”. Nee dus, dat doe ik nu. En meer… pffft. De huishoudelijke taken die niet uitgesteld kunnen worden komen nu voor mijn rekening. Dan praten we over stofzuigen en dweilen, de katjes van eten en drinken voorzien, de kattenbak schoonmaken, wasmachine aanzetten en daarna de droger, het opruimen van het schone wasgoed, plantjes watergeven, wc schoonmaken, enz., enz. Ook moest ik nu voor mezelf eten koken. Joke eet nog niets anders dan een droog crackertje. Naast het opruimen van de kerstverlichting die nog aan de veranda hing, het stoken van de houtkachel en het bijhouden van de website dus. Kortom, een hele verandering en een goed gevulde dag voor mij.

Tussendoor ben ik nog eventjes buiten geweest om de eerder gezochte zwerfkeien op de juiste plaats te leggen, Dat is het muurtje dat ik aan het maken ben op de scheiding van onze tuin en het bos van de buurman. Terwijl ik dacht dat ik al een mooie stapel keien had verzameld, bleek het nadat ik ze op de juiste plaats had neergelegd, maar een klein beetje te zijn. Ik zal nog heel veel zwerfkeien moeten verzamelen voordat er een echte typisch Zweedse muur van keien is ontstaan. Het zal een proces van maanden worden. Há, ik ga al net zo denken als de meeste Zweden. Morgen is er weer een dag en volgende week kan het ook nog wel.
 
Verder was ik veel tijd kwijt met het opschonen van mijn telefoon. Ik kreeg een melding dat er geen ruimte meer was. Ja, dat klopt wel. Ik had er zoveel foto´s op staan ondertussen en dat neemt veel ruimte in beslag. Daarom de telefoon maar aan de pc gekoppeld en alle foto´s in de juiste mapjes op de pc weggeschreven. Daarna de beelden op de telefoon verwijderd en een paar geselecteerde fotootjes en filmpjes teruggezet. Joke wees mij nog even op de vele foto´s die altijd in een mapje Whatsapp staan op de telefoon. Als je via Whatsapp foto´s ontvangt én zelf foto´s verstuurd, staan die foto´s in een bepaald mapje op je telefoon. Dat kun je alleen zien als je de telefoon aan de pc koppelt. Tegelijkertijd staan die foto´s ook gewoon in de galerie van je telefoon. Dubbel en nog eens dubbel dus. Nadat ik ook dat mapje leeg had gemaakt had ik weer voldoende ruimte. Ik kan nu weer 6,42 GigaByte aan foto´s en filmpjes maken. En zo is de dag voor mij omgevlogen en voor Joke omgekropen. Morgen nieuwe kansen.

4 gedachten over “Een huisvaderdagje

   1. Geweldig zo’n man. Heb hier ook één. Hij klopt, veegt en zuigt…..
    Alleen koken is een puntje….
    En de was doe ik ook liever zelf. Tja, anders gaat er echt iets mis.
    Ook de was ophangen op het wasrek boven.
    Misschien moet ik een keer een cursus gaan geven. Als ik in huis ben, kan ik nog het een en ander aangeven.
    Maar mocht ik in het ziekenhuis geraken, dan moet ik oppassen, misschien moet hij dan maar wat foto’s sturen, wat bij elkaar mag. Tja, het zal je maar gebeuren, dan moet je wel voorbereid zijn, anders krijg je misschien kindertruitjes in het ziekenhuis……. Hahahahaha……..

    Heiko, volgens mij doe jij je best en mag joke niet klagen…..

    1. Hmmm, in die was herken ik wel iets Wilma. Ik kreeg ook duidelijke instructies mee over hetgeen wel en beslist niet bij elkaar in de wasmachine mocht. Tot op heden hebben we nog geen kindertruitjes of verkleurde kleding uit de wasmachine of droger gehaald. En ook bij het eten krijg ik tips en trucs mee. Ach, wij mannen doen onze best. Ha ha. En samen komen we een heel eind. Gr. Heiko

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.