Een goed begin is het halve werk!

Een goed begin is het halve werk!


“Goed begin, Jikke. Góed begin!” Waarschijnlijk heeft ze me niet helemaal begrepen. Mijn eerste kopje koffie van vanochtend belande namelijk over mijn laptop… De mok stond rechts van mij en ik had slechts een paar slokjes van dit heerlijke nat gedronken. Ineens zag ik Jikke naast me op het bureau springen, voelde ik nattigheid op mijn been en zag ik plotseling mijn bureaublad en de laptop bruin worden. Oh jee! Koffie omgevallen! Meteen een paar papieren zakdoekjes uit de la gepakt, bijna een pakje en die erop gelegd, zodat het meeste meteen werd opgenomen. Daarna die maar in mijn (toch al lege) mok gedaan, de schoteldoek erover heen gehaald en volgens mij is daarmee de schade beperkt gebleven. Of eigenlijk moet ik zeggen: hebben we geen schade. Nee, van dat eerste moment heb ik maar even geen foto genomen, want anders had ik dit berichtje nu waarschijnlijk niet kunnen maken. In ieder geval is het naar mijn idee nu tijd, dat Jikke en Ebba beter Nederlands gaan leren en dat we gaan werken aan de spreekwoorden en gezegden. Daarin zal ik zeker “Een goed begin is het halve werk!” duidelijk aan ze gaan uitleggen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image