Één dennenappel in het hele bos!

Één dennenappel in het hele bos!

  
Volgens mij was het afgelopen vrijdag, dat we ´s avonds nog weer even in de auto sprongen. Nog weer even de omgeving verder ontdekken. Of was het toch te doen om het wild? Om die eland? Of om die vos? Heiko had al een route in gedachten. We zouden eens een weggetje inslaan, die we elke keer als we naar Tranås gaan of er vandaan komen, voorbijrijden. Zijn nieuwsgierigheid werd bij wijze van spreken met de dag groter. Daarom gingen we dat pad vrijdag op. Een hele mooie, om eerlijk te zijn. Met zelfs een paar kleinere meertjes. En omdat het nagenoeg windstil was, leek het water op een spiegel. We hadden er een beetje eerder moeten zijn, dan hadden we de zon erin kunnen zien weerkaatsen.

Natuurlijk waren we ook zeker tevreden met het uitzicht zonder zon. Zonder meer! We reden verder door dit mooie gedeelte van onze omgeving en stonden toen oog en oog met een schitterende ree. Heel rustig stond zij naar ons te kijken en wij naar haar. Alsof ze dagelijks mensen zag, want bang was ze helemaal niet. Volgens ons was ze drachtig, omdat ze een behoorlijke buik had. Daarna reden we via een omweg terug naar huis. Nee, niet over de verharde weg, maar juist over grindpaden. Daar zien we ineens iets kleurrijks, midden in al die tientallen dennenbomen. Iets met een cyclaam-kleur. We stopten om het beter te kunnen bekijken. Blijkt het een dennenappel te zijn! De enige! Dat kun je toch zeker wel heel bijzonder noemen. En die kleuren? Fantastisch! Het was dus weer een geslaagd ritje!
 

2 gedachten over “Één dennenappel in het hele bos!

  1. Oei, wat een mooie kleur dennenappel!
    In eerste instantie dacht ik een Koreaspar, maar die zijn, volgens mij, donker blauw/paars.
    Misschien kunnen jullie de zaadjes opvangen die erin zitten en dan je eigen spar kweken.
    Schitterend die kleur!

    1. Grappig toch? Leuk idee van die zaadjes overigens. We gaan later terug om een aantal dennenappels op te halen. Staat in mijn agenda! Tack så mycket!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image