Een beetje geverfd en meer

Een beetje geverfd en meer

   
Terwijl Joke binnen aan het knutselen was met de wc-rollen, was ik nog eventjes naar buiten geweest. Ik wilde de glaslatjes en andere plankjes, die ik de dag eerder aan het portaaltje bij de voordeur had getimmerd, verven. Het meeste was al geschilderd voordat ik het geheel ter plaatse in elkaar had getimmerd. Met name de buitenkant had ik al drie keer wit geverfd. Daar kan ik later namelijk niet meer bijkomen. Het nieuwe wandje staat immers meteen tegen het zwarte ijzeren hekwerk aan. Vandaag hoefde ik slechts een deel van de binnenkant te doen én de laatste latjes. Dat onbeschilderde hout naast het witgeschilderde vond ik echt niet mooi. En ondanks de lage temperaturen en de wetenschap, dat het feitelijk niet de juiste omstandigheden waren voor het schilderen (te lage temperaturen) buiten deed ik het toch maar. Het oog wil tenslotte ook wat. De hele winter naar het onafgewerkte hout kijken vond ik ook geen goed idee. Daarbij komt dat het hout nu ook beschermd is tegen weersinvloeden. We zullen later wel zien hoe het er in april/ mei bijstaat. Dan ga ik het hele wandje en kozijn nog een keer volledig in de verf zetten. Voor nu is het eerst voldoende.
 
Ach, toen ik toch buiten was heb ik nog een beetje opgeruimd van de steeds verder krimpende houtstapel. Het meeste ligt inmiddels binnen, in de houtcontainer. Daarvan heb ik de achterdeur wagenwijd openstaan zodat het kan doorwaaien én verder kan drogen. We stoken inmiddels de hele week al op hout, waardoor ik ook meteen weer een paar kruiwagens hout naar binnen (in het stookhok) kon rijden. Geen straf hoor. Gezond buiten aan het werk. Misschien wel weer iets meer deze week, want Örtengren belde opnieuw. Er moeten een aantal bomen gesnoeid worden en het is nu goed weer. Dat wil zeggen, er ligt geen sneeuw. Over het tijdstip van het snoeien van bomen en dan met name fruitbomen, lopen de meningen uiteen. Volgens de ene expert kan dat het beste in september, als de vruchten rijp zijn en geplukt. Dan kan de fruitboom het beste gesnoeid worden. Andere “experts” zeggen dat het net zo goed in de winter kan. Tja, zeg het maar. Ik snoei als m’n baas daar opdracht voor geeft. Hij zal het wel weten.
      
Eenmaal weer binnen kijk ik nog eventjes op Facebook of er nog iets bijzonders gebeurd is. Daar lees ik een artikel van en over het Husqvarna museum in de plaats Huskvarna. Ze melden dat ze erg blij zijn, dat het museum in 2019 een nieuw bezoekersrecord heeft gehad. In totaal zijn er 36.625 personen naar de uitstalling van het museum geweest en hebben zo kennisgenomen van de geschiedenis van de Husqvarna fabrieken. Dit nieuwe record verbetert het vorige record met 3.000 extra bezoekers. Het vorige record was trouwens van het jaar 2015. De medewerkers van het museum bedanken alle bezoekers voor hun komst. Kijk, dat is nou leuk. Dat dankjewel is ook voor ons persoonlijk, want Joke en ik zijn er samen geweest dit jaar én Joke is nog een keer met haar tante en neef geweest in december. Daarnaast weet ik, dat onze gasten Jan en Dietske er ook zijn geweest dit jaar. Dus 7 van die extra bezoekers waren wij en onze gasten! Ze schrijven verder dat ze nu 5 jaar op rij meer dan 30.000 bezoekers ontvangen en daar zijn ze erg trots op en dankbaar voor.

En terwijl ik buiten de zon weer achter de bomen zag zakken was de dag alweer voorbij. Overigens kunnen we wel merken dat de dagen alweer een uur langer zijn. Nee, dat schrijf ik fout. De dagen waren, zijn en blijven 24 uur, maar het aantal uren daglicht is weer toegenomen, sinds we 21 december de laatste dag hadden. Dat is best wel fijn hoor. We zijn duidelijk op weg naar de lente, alleen komen we daar vast niet zonder de kou. Eerst nog een portie sneeuw. Later op de avond speelde ik nog een spelletje Wordfeud met Jan uit Assen. Gek genoeg komen ineens de volgende letters op mijn digitale bordje. Grappig toch? Leuk tijdverdrijf, dat spelletje. Inmiddels hebben we er al zo´n 20 stuks tegelijkertijd openstaan. Het reageren op al die spelletjes neemt zodoende wel de nodige tijd in beslag. Maar, het blijft leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.