Duitse automerken begrenzen? Nein!

Duitse automerken begrenzen? Nein!


Een paar dagen geleden meldden we, dat vanaf het volgend jaar geen nieuwe Volvo meer kunt kopen, die harder gaat dan 180 km per uur. Ze willen hiermee de discussie over de veiligheid (weer) aanwakkeren. Voor de snelle Jelles onder ons: vrees niet, dat de Duitse merken nu ook gaan begrenzen, want dat is zeker niet het geval. De onderzoek- en ontwikkelingsbaas bij Mercedes zegt, dat het niet nodig is om het herenakkoord (waarbij de Duitse merken hun auto’s begrenzen op 250 km per uur)opnieuw te definiëren. Volgens hem is Duitsland de enige markt waar onbegrensd rijden mogelijk is. En juist dáár ligt een gevoelig puntje, dat nationale trots heet en dat haal je niet zomaar weg! In het artikel staan geen reacties van Audi of BMW, maar men kan ervan uitgaan, dat als Mercedes het niet doet, de andere Duitse premiummerken ook zeer zeker geen actie zullen ondernemen. De grote drie zijn al decennia verwikkeld in een vermakelijke pk-wedloop en ze zullen elkaar heus geen uniek verkoopargument gunnen. De baas van de bond van de Duitse auto-industrie zegt, dat hij niets voelt voor een snelheidslimiet. Dat is volgens hem precies wat elke bestuurder zélf moet beslissen. Mijn persoonlijke mening: 180 kilometer per uur… hoe veel sneller wil je nog gaan? Wat is jouw mening? Wil jij de begrenzer of wil jij harder rijden dan 180 km per uur?

2 gedachten over “Duitse automerken begrenzen? Nein!

  1. Wij rijden in Zweden 80 km/uur. De weerstand van de auto neemt toe met het kwadraat van de snelheid. Als je 110 rijdt in plaats van 100 neemt de auto 20% meer brandstof. Je gaat dus 10% sneller bij 20% meer brandstof en wat een CO2 uitstoot scheelt dat. Waarom moeten we 180 km per uur rijden?

  2. Dan kan je als normaal rijdende automobilist, als je 120/130 km rijdt in Duitsland, helemaal niet meer inhalen. Als je achter een caravan komt te rijden, kan je niet meer inhalen, omdat anderen zo hard aan het inhalen zijn….
    Dus sjok je er achteraan….
    Herkent iemand dit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image