Drukke ochtend in “Fiket”

Drukke ochtend in “Fiket”

 
Vanochtend mocht ik weer aan de slag in het restaurantgedeelte van Erikshjälpen. En het ging zó mooi! Wederom waren we met twee personen. Ik wist nog van de vorige week wat er gedaan moest worden voordat de winkel open gaat. Als eerste maakte ik een paar broodjes klaar die later afgebakken konden worden en verkocht worden als tosti´s. Toen een paar bolletjes afgebakken en belegd met kaas en komkommer. Gebak op schalen gelegd en in de vitrine uitgestald, koffie gezet, thermo met kokend water gevuld voor thee en alle kopjes en schoteltjes, bestek en bordjes op de toonbank geplaatst. We waren er klaar voor. In het begin was het rustig. Heel rustig. Daarmee had ik even de tijd om met mijn collega te praten (waarvan ik de naam vergeten ben omdat ik weer heel veel nieuwe gezichten heb gezien en namen heb gehoord).

Rond elf uur ging het los. Men had vandaag wafels en pannenkoeken op het menu staan en die heb ik in groten getale gebakken en geserveerd. Alsook de tosti´s. Tussendoor ervoor zorgen dat er altijd een volle pot koffie klaar staat, alles aanvullen en de vaat doen. Mijn collega deed de kassa. Zelfs nog even Nederlands gesproken! Er kwam een echtpaar die pannenkoeken bestelde en daaraan moest ik even vragen of ze er ook jam en slagroom bij wilden (pannenkoeken Zweedse stijl). Ik vroeg in het Zweeds en kreeg “alles” als antwoord. Ze keken vreemd op toen ik de pannenkoeken bracht en ze in het Nederland “eet smakelijk” wenste. Het was om twaalf uur zó druk dat ik nog ben gebleven om te helpen. Een uurtje later dan gepland ben ik gestopt omdat mijn lichaam niet meer verder wou. Anders… Het was een hele gezellige ochtend en ik heb weer het nodige geleerd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image