Geen widgets gevonden in de zijbalk

 
Mijn voornaamste klus voor vandaag bestond uit het behangen van onze douche. Twee dagen geleden had Heiko het behang van die ene wand eruit getrokken, omdat het oude behang (van 2017) losliet. Daarna is hij het plafond en de wanden gaan verven. Als laatste mocht ik de boel weer netjes maken, door de kale wand weer te behangen. Een vervelend klusje, omdat er veel hoeken en scheve kanten in dat kleine stukje wand zitten. In combinatie met water- en radiatorbuizen, wc-pot en meer hindernissen, was het niet echt mijn favoriete klusje. Maar goed, er worden niet alleen maar zoete broodjes gebakken. Gewoon beginnen en langzaam, beheerst en gecontroleerd verder gaan. Met voldoende pauzes is het uiteindelijk gelukt.
 
Het behang met steenmotief zat er nu eindelijk, na drie jaar, mooi strak in. Het oude, waterafstotende behang is er onder weg en nu plakt de behanglijm tenminste goed op de ondergrond. Een klus waar we tegenaan zagen, echter met het resultaat zijn we momenteel dik tevreden. Aan het eind van de dag kon Heiko het medicijnkastje weer boven de wasbak ophangen. Daarna heb ik alles nog een keer goed schoongemaakt en opnieuw ingericht. Hé hé, op de valreep van het jaar 2020 is dit klusje toch nog geklaard. Tja, wat moeten we in 2021 dan nog doen? Nou, daar hoeven we ons meestal niet zo druk om te maken. Er komt altijd wel weer iets op ons pad. We hebben het namelijk al eens gehad over een carport en over een gastenverblijf…

Gisteren had ik, op de kerstboom na, de kerstversieringen opgeruimd. Alle kleedjes heb ik eerst even gewassen, zodat die volgend jaar weer schoon uit de plastic boxen van de zolder komen. De kleedjes had ik op een stapeltje gegooid in de hal, bij de deur naar de kelder. Nadat ik alles verzameld had zou ik ze meenemen naar beneden, naar de tvättstuga. Toen ik het eraan toe had, bleek dat mevrouw Jikke het ook wel een leuk stapeltje vond. Ze had zich er intussen al lekker in gewikkeld. Vooral die grote rode deken is erg zacht en voelt lekker aan. “Helaas Jikke, de kleden gaan in de wasmachine. Jij hebt genoeg andere plekjes waar je kunt gaan liggen.”
 
Heiko zijn voornaamste klus was…. Ehhh Heiko? Hmmm, veel verder dan brandhout ophalen kwam hij niet. Zes kruiwagens vol zijn van de houtstek versleept naar de voorraadbak in de stookkelder. Verder heeft hij Wordfeud gespeeld met Jan in Assen. Natuurlijk heeft hij ´s avonds het kastje nog even weer opgehangen in de douche, maar dat was het dan ook wel zo´n beetje. Oké, een paar teksten geschreven voor de website. Oh en hij was weer aan het darten geweest tegen de virtuele tegenstander Jan Koops. Opnieuw winst voor Zweden, tot grote teleurstelling van Jan, die via de WhatsApp reageerde met een duidelijke “Damned”. Ja ja, zolang Jan er maar niet in hoogsteigen persoon bij is, kan Heiko nog wel van hem winnen. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Heiko wil graag zijn resultaten verbeteren en daarom gooit hij de laatste tijd wat vaker met de dartpijltjes. Via de app op zijn telefoon houdt hij de resultaten bij. Hij speelt dan zogenaamd tegen neef Sietse of tegen Jan. Waar het uiteindelijk echt om gaat zijn de statistieken na afloop. Hoe ging het met het de gemiddelde scores met drie pijlen?
 
Op deze samenvatting is te zien, dat Heiko zijn gemiddelde score met drie pijlen gestegen is van 42,6 naar 44,2 punten. Tegelijkertijd blijkt, dat de scores van Jan zijn gedaald van 40,5 naar 39,4. Hmmm, erg vreemd, omdat Heiko en Jan een en dezelfde persoon zijn in dit geval. Beetje jammer! Als je beide gemiddelden optelt en deelt door twee, is er toch een hele kleine stijging te berekenen van het gemiddelde met drie pijlen. Van 41,55 naar 41,80. Wát een verbetering na twee dagen oefenen. Het gemiddelde van Michael van Gerwen is bijvoorbeeld bijna 109… Dat betekent nog héél veel en héél lang oefenen, Heiko! Als het gemiddelde met 0,25 per twee dagen omhoog gaat duurt het nog wel even, voordat hij Michael geëvenaard heeft. Het verschil in het gemiddelde is 67,2. Zijn verbetering is 0,25 per twee dagen, dus 0,125 per dag. Dat zou kunnen betekenen, dat hij over 537,6 dagen hetzelfde nivo heeft als Michael van Gerwen. Bijna twee jaar later! En dan moet de verbetering ook nog lineair zijn. Nou, ik zeg “Succes, Heiko”!

Afgelopen week is er door Novus een onderzoek gedaan, naar de bereidheid van de Zweden om het nieuwe vaccin, dat bescherming moet bieden tegen Covid-19, te accepteren. Novus is overigens een van de toonaangevende analyse- en onderzoeksbedrijven van dit land. Het blijkt, dat 71 procent van de Zweden positief is over de inname van het nieuwe vaccin tegen corona. Eerder was dit onderzoek ook gedaan, bijvoorbeeld in augustus. Toen was slechts 36 procent van de Zweden positief over de inname van het nieuwe coronavaccin. Dat cijfer is geleidelijk gestegen van 46 procent in november naar 71 procent nu in december. Voor het onderzoek zijn 1.578 mensen van 18 tot 79 jaar geïnterviewd. Een professor aan het Karolinska Institutet in Huddinge en expert op het gebied van vaccins, is niet verbaasd dat tegenwoordig meer mensen positief zijn over het vaccin dan in augustus. “Als je deze onderzoeken nu hebt gezien, ziet het er echt veelbelovend uit. Mensen hebben vertrouwen gekregen in degenen die het vaccin produceren en de producenten zijn duidelijk geweest: als er enige aanwijzing voor bijwerkingen was in de klinische onderzoeken, ze het onderzoek stopten, het onderzochten en vervolgens doorgingen als ze zeker waren.” Het meest positief voor het vaccin zijn degenen van 65 tot 79 jaar, waarvan 82 procent het vaccin wil nemen, echter ook onder jongeren van 18 tot 29 jaar is 66 procent positief. Slechts 12 procent wil volgens dit onderzoek zich niet laten vaccineren. Alleen nog niet iedereen heeft besloten wat te doen met het vaccin. Uit het onderzoek van Novus blijkt eveneens, dat 17 procent nog niet weet of ze zich moeten laten vaccineren en 12 procent zegt nee tegen het vaccin. In die groep antwoordt 83 procent, dat ze zich afmelden voor het vaccin, omdat ze zich zorgen maken over bijwerkingen. De geïnterviewden hadden de mogelijkheid om verschillende responsopties te kiezen en 12 procent van de groep geeft aan het vaccin over het algemeen slecht te vinden. Verder wil 15 procent van die groep het vaccin niet gebruiken, omdat ze denken dat ze al covid-19 hebben of hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.