Door de vloer?

Door de vloer?

 
Vandaag ging ik verder met het verwijderen van de wc-pot. Dat ging vrij gemakkelijk. Gelukkig zat er een kraantje tussen de waterleiding en de aansluiting met de wc-waterreservoir. Zodoende kon ik de wc eenvoudig verwijderen. Maar het lukte me niet om die in een stuk naar beneden te brengen. Te zwaar. Dan maar in twee stukken. We gaan hem toch niet weer gebruiken. Nu dat gevaarte eruit was kon ik verder.Het eerste deel van de betonvloer had ik er met een hamer en een beitel er uitgetikt. Op het tweede deel van de oude douchevloer bleken ook nog eens dikke vloertegels te zitten. Leuk… Maar ze gaan wel weg!
 
Om die te kunnen verwijderen heb ik de hulp ingeroepen van mijn vriend de drilboor. Een pneumatische boor, die moeiteloos de tegels eruit trilt en vervolgens het beton in stukjes maakt. In ongeveer drie uurtjes tijd had ik alles verwijdert én in emmertjes naar beneden gebracht. Als je het puin laat liggen voor “later” moet je veel te vaak in een keer naar beneden en weer naar boven. Nu wordt het verdeeld en blijft het netjes. Vanwege het vele stof dat vrijkwam tijdens het beton verwijderen had ik de deur dicht en in de doucheruimte de afzuiging aan én het raampje open. Wát een stof! Nadat alles was opgeruimd, geveegd en gestofzuigd bleef er een mooie houten vloer over. Morgen kijken wat we daar nog mee moeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta