Doezel doet gevaarlijk!

Doezel doet gevaarlijk!

dscn4166      dscn4164
Onze dove en blinde Doezel gaat de laatste week steeds vaker “op avontuur”. Op zich heb ik daar geen moeite mee. Hij mag zich vrij bewegen. Als het maar zoveel mogelijk in huis is en niet buiten. Maar dat het ook binnen niet altijd veilig meer is voor onze ouwe bleek vanochtend wel weer. Behalve dat hij soms op de tafeltjes zit (met de inmiddels op de vensterbank geplaatste glazen) gaat meneer de trap weer op naar de vide! Soms heeft hij een paar treden gedaan en gaat dan miauwen. Alsof hij mij roept en wil zeggen: “Help! Ik ben verkeerd!” Dit keer ging hij echter helemaal naar boven! En niet eens zo langzaam, maar met een behoorlijk tempo. Schrikken en slikken (van mij) en meteen hem weer van boven gehaald. Ik moet er niet aan denken, dat hij boven de trapgat niet ziet (voelt) en naar beneden valt! Dat zou ik mezelf nooit vergeven. Even later is hij wel weer geklommen, maar dit keer op het krukje in de keuken. Hij zit rustig en wacht op de dingen die komen. Die hoogte vind ik niet erg. Vanaf nu gaat hij als ik weg moet, toch maar zolang in zijn mandje in de bijkeuken. Het helpt namelijk niet wanneer ik een paar krukken voor de trap zet. Hij loopt er omheen en gaat gewoon de trap weer op. Zou dit nog weer overgaan? Niet leuk, want nu moet je heel erg goed op hem letten…
dscn4165

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta