Doe ik het goed, dames?

Doe ik het goed, dames?

 
Een groot nadeel van het gebruiken van “oude” spulletjes. Of liever gezegd van “antieke” spulletjes. Je moet er meer onderhoud aan spenderen. Neem nou bijvoorbeeld deze sprei. Hij was van mijn oma´s oma en is daarmee zeker al ruim honderd jaar. Antiek. Dat is ook de reden, dat het garen niet meer zo sterk is. Je hoeft er dan ook maar even aan te komen en iets laat weer los. De gehaakte sprei is beslist niet afgeschreven en daarom ben ik vanochtend aan de slag gegaan met het (wéér) herstellen ervan. Waarschijnlijk is het ook een beetje de schuld van Jikke en Ebba, want die spelen er nog wel eens in. Deze sprei hangt namelijk over een armleuning van de bank… Het herstellen ging vrij vlot: al met al zat er dit keer een uurtje werk in en daarmee hoop ik dat het stukje familiegeschiedenis weer een poosje langer mee kan. Beide dametjes hielden me overigens goed in de gaten. Toen ik de sprei een laatste keer controleerde of ik nog iets had gemist werd ik op mijn beurt gecontroleerd door de kattendames. Jikke inspecteerde het gedeelte op tafel en Ebba dat wat naast de stoel hing. Jikke vond het wel heel interessant wat ik deed. Misschien, als ze goed heeft gekeken, kan zij het de volgende keer doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image