Derde en vierde Kerstmarkt bezocht

Derde en vierde Kerstmarkt bezocht


Ken je die mop van die twee Belgen die gingen fietsen? Nou? Ze gingen helemaal niet fietsen! Zo verging het ons ook vandaag. We zouden naar een Kerstmarkt in Järsnäs,  een dorpje tussen Aneby en Lekeryd. We hadden ergens gelezen, dat daar dit weekend een Kerstmarkt was, bij de kerk. Gisteren konden we het niet meer halen qua tijdstip, omdat we eerst naar Vetlanda waren geweest. Dus vandaag maar eens kijken én combineren met de Kerstmarkt in Adelöv, wat weer ligt tussen Gränna en Tranås. Maar helaas… Toen we in Järsnäs aankwamen was er helemaal niks te doen! De kerk was leeg. Die Kerstmarkt was namelijk alleen maar op gisteren… We gingen dus niet! Jammer. Geluk bij een “ongeluk”: we hadden er “slechts” een half uur voor omgereden. Kerstmarkt nummer drie was dus gisteren!

Dan maar meteen verder richting Adelöv. Dat ligt vanaf ons huis gezien precíes de andere kant op en daarmee was het “even” een stukje rijden. Ongeveer 45 minuten om exact te zijn. Toen we daar aankwamen stonden we in het dorpje Adelöv zelfs in de file! Er was een grote belangstelling. Terwijl we moesten wachten om de parkeerplaats op te kunnen rijden zagen we al veel meer kraampjes en activiteiten dan bij de andere 2 kerstmarkten samen. Dit begon er op te lijken, op de Kerstmarkten in Leer en Oldenburg. Voor 20 SEK (+ €.2,20) konden we de auto parkeren en vervolgens de markt meteen op.

Héél gezellig druk en leuke kraampjes met onder andere Kerstkransen, glögg (glühwein), worsten, veel stoffen Kerstmannen, versierselen voor in de kerstboom, sieraden, warme mutsen en sjaals, handschoenen en verlotingen. En natuurlijk worstenbroodjes en koffie met lekkernijen. In het buurtgebouw hebben we daar dankbaar gebruik van gemaakt. We waren immers al weer een poosje onderweg. Vuurkorven, kerstbomen mét ballen en verlichting, muziek brachten een leuke sfeer aan de markt. Het was derhalve gelukkig echt de moeite waard, om een stukje voor te rijden. We kwamen thuis met worsten (eland en hert), een mooie krans en een paar lekkere koeken. Kerstmarkt nummer vier was een succes! De volgende week weer een andere Kerstmarkt in de omgeving?

2 gedachten over “Derde en vierde Kerstmarkt bezocht

  1. Je hebt wel lef om ook nog te gaan vermelden STOFFEN KERSTMANNEN !!! Ook jij kan te ver gaan. nee, hoor, grapje… maar het klinkt wel goed die kerstmarkten daar. Kreeg van de sint nog een hele mooie zittende Kerstman. Wij gaan ook nog naar een kerstmarkt ….ehm…..denk in Leer ??? Ben benieuwd want als het alleen maar eten en drinken is, dan vind ik er al niets aan. Niet dat ik nog meer Kerstmannen wil gaan kopen maar dan gewoon op zoek gaan naar een kerstvrouw !!! of bungels( die nemen ook ja niet zoveel plek in). Volgende week vrijdag ben ik ook vrij en ben dan van plan om hier te gaan toveren…..lekker knus alles in kerstsferen brengen. Groetjes aan Heiko.

    1. Ha ha ha, ben op een veilige afstand! Om eerlijk te zijn heb ik hier nog nooit een kerstvrouw gezien. Ik ga er nu meer op letten! Wie weet wat de Kerstman jou nog brengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta