Deel bed wordt sierlijst!

Deel bed wordt sierlijst!

 
“Maak van de nood een deugd!” is een gezegde die hier denk ik wel op z’n plaats is. Wat is het geval? Ons bed heeft zowel aan het hoofd- als aan het voeteneind een sierlijke, hoge houten rand. Bij het hoofdeind uiteraard hoger dan aan het voeteneind. En juist bij het voeteneind schuilt het probleem. Ondanks dat het bed 2 meter lang is, kan ik mijn voeten niet goed kwijt. Het ken nét, zeg maar, maar dan wel op z’n Fries. Zeker met mijn huidige voetklachten moest er nu actie worden ondernomen. Het voeteneind nam ik mee naar m’n werkplaats en daar hanteerde ik voorzichtig de decoupeerzaag. Want Joke vroeg terecht: “Het houdt toch nog wel een beetje het model? En blijft toch wel mooi lijken?” Al zeg ik het zelf, dat is gelukt.

Door een sierlijke golving in het voeteneind op dezelfde afstand te volgen met de zaag bleef het model goed én kan ik nu mijn voeten kwijt. Top. Het deel wat ik eraf had gezaagd bewaarde ik. Op dat moment nog zonder bestemming. Maar daar kwam een dag later al verandering in. Volgens Joke zou de afgezaagde sierlijke lijst heel mooi passen op onze witte kast in de kamer. Die zou wel iets meer “sierlijkheid” kunnen gebruiken. Hij was te strak. Oké, dat kan snel geregeld worden. Echter helaas, de lijst was iets te kort of de kast iets te breed. In ieder geval paste het op deze manier niet. Aan beide zijden misten 10 cm. Maar omdat de lijst ook nog wel ietsje hoger mocht zijn konden we dit oplossen door er een langere plank onder aan vast te maken. Zo gezegd, zo gedaan. De langere plank op de juiste lengte gezaagd en een paar sierlijke boogjes er uitgehaald met de decoupeerzaag. Daarna de twee delen aan elkaar vastgezet en het geheel geverfd. En zo werd een deel van het bed ineens een sierlijst voor de kast. Hoe raar kan het soms lopen. Maar wel leuk!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image