De heggenknipper verontwaardigd

De heggenknipper verontwaardigd

 
We zijn in Nederland en lopen vanaf de parkeerplaats naar de woning van mijn ouders, als we onderweg een huis met een tuin passeren. “Moet je die heg zien, Joke! Dat lijkt toch van geen meter!” Man, man, man… Een dergelijke heg kun je fantastisch mooi strak knippen. Ik heb in Zweden al diverse van deze heggen mogen knippen en die lenen zich er bij uitstek voor, om perfect strak en recht geknipt te worden. Deze Hoogezandster heg moet nodig geknipt worden: de uitlopers zijn wel 25 cm lang! Jammer hoor. Als we dan even doorlopen, zien we aan de zijkant van het perceel een lange heg van coniferen. En die heeft me toch een kronkels… Tjonge jonge, dat kan veel mooier! Helaas… we zijn op bezoek en ik heb geen motor heggenschaar bij me en het is natuurlijk niet mijn heg… “Laat het los. Laat het gaan.” Verbaas u niet verwonder u slechts. Hmmm, word ik een beetje een beroepsidioot? Nou ja, in ieder geval prettig gestoord. Onderstaande foto´s zijn van een heg van dezelfde planten en die had ik onlangs in Tranås geknipt. Verschil is best wel groot!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.