Statistieken
 • 0
 • 7
 • 32
 • 411.010
 • 1.135
 • 61
 • 1.218


Eland in ondergaande zon!

Zo noemen we deze foto, die we gisteravond hebben kunnen maken. We waren tegen 19:30 uur met de auto onderweg. Even de zinnen verzetten en door de omgeving touren. We zagen een paar reetjes, kraanvogels en een schitterende ondergaande zon. We reden richting Tranås, toen we bij Sunhultsbrunn de afslag namen. De ondergaande zon, die inmiddels steeds verder zakte en mooi oranjerood kleurde, was daar beter te zien én te fotograferen. Ongeveer vijfhonderd meter verder zag Heiko een drietal reetjes rechts op een stuk land staan en hij stopte om mij de mogelijkheid te geven een paar foto´s te maken. Ik had er twee genomen toen hij riep: “Voor je komen er nog een paar! Nee, het zijn twee elanden! Ze steken de weg over!” Heiko reed een stukje door, om dichter bij de elanden te komen. Op dat moment richtte ik de camera op de ondergaande zon, die midden op de weg leek te liggen. Ik dacht alleen maar “Als die eland daar nou eens langs zou kunnen lopen…” En precies op dat moment loopt de eerste eland daadwerkelijk de weg op en maak ik een foto! De eland is vastgelegd, met de ondergaande zon op de achtergrond. Meteen kijken we de foto´s terug, er zijn er een aantal meer gemaakt, en we zien deze foto en krijgen beide kippenvel. Van top tot teen. Ge-wel-dig! De kans, dat je zo´n foto maakt is wel héél erg klein. Er moet op dat moment een laaghangende zon zijn, die moet goed gekleurd zijn, je moet een open stuk natuur hebben, je moet je camera paraat hebben én er moet ook nog eens op dat moment een eland oversteken! Deze keer viel alles samen. We waren precies op het juiste moment op de juiste plaats. Uniek toch?

5 gedachten over “Dé foto van ons leven?!?”
 1. He Joke en Heiko,
  Dit is idd een super geweldige foto. Daar moet je meedoen met een fotowedstrijd…je wint zeer zeker !!!!

  1. Bedankt, Froukje! Van iemand die zelf ook altijd super foto´s maakt, beschouw ik dit zeker als een compliment! En die wedstrijd? Wie weet… Fijn Paasweekend!

 2. Wat een geweldig verhaal bij zo’n lucky shot,
  Heel bijzonder én bijzonder mooi.
  Hopelijk is ie scherp genoeg om bv te plaatsen in een tijdschrift of boek. Los daarvan is het echt een heel leuke compositie en fraaie kleuren.
  Groet, Jet

  1. Bedankt, Jet! Wij vonden het ook een zeer geslaagde foto. We hebben er nu een poster van besteld, om te zien idd hoe scherp die wordt. We duimen voor een goed resultaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.