Statistieken
 • 0
 • 8
 • 32
 • 411.011
 • 1.135
 • 61
 • 1.218

 
Yes! Het is zover. Vanmorgen om 05:00 uur ging de wekker. Wassen en aankleden. Ontbijtje voor mij, Joke moest nuchter blijven voor de operatie, nog even praten en daarna onderweg. Ruim voor 07:00 uur waren we in het ziekenhuis te Eksjö op de afdeling chirurgie. Vrij snel werden we vervolgens opgehaald en werd Joke voorbereid voor de operatie. Nog even de hartslag meten, bloeddruk, zuurstofgehalte, infuus aanbrengen en bloed afnemen. Ehhh, infuus aanbrengen… Nee dus. Joke heeft roladers en dat betekent dat de aders aan de rol gaan als ze er met de naald in willen prikken. Na vier keer zeer pijnlijk prikken gaf de jongedame het op. Dat moeten ze dan maar op de operatiekamer doen zei ze. Om 08:30 uur werd Joke met bed en al naar de operatiekamer gereden en bleef ik in de grote hal bij de liftdeuren achter.

Wat zich er daarna precies allemaal heeft afgespeeld is ons nog onbekend. Wat ik wel weet is dat ze pas om 14:00 uur terugkwam op de afdeling chirurgie. Snel kijken naar de wond en… helaas. Naast de vier kleine pleisters voor de kijkoperatie toch ook een grote pleister van minstens 20 cm. Het verwijderen van de galblaas is dus niet gelukt via een kijkoperatie.
 
De arts hebben we nog niet gesproken, maar via de hoofdverpleegster weten we dat de galblaas en de stenen wel weg zijn. Hoeveel en hoe het allemaal precies is verlopen horen we morgen. Dan komt de arts een ronde doen tussen 09:00 en 09:30 uur begrepen we. Begrijpelijkerwijs moest ik Joke vanavond in het ziekenhuis achterlaten. Ze heeft veel pijn van de operatieplek en de grote wond. En dan moet je natuurlijk ok nog eens hoesten vanwege de droge lucht in het ziekenhuis… Ai ai ai. Gelukkig kreeg ze snel extra pijnstilling in de vorm van morfine. Waardoor niet alleen de pijn afnam, maar ook het in slaap vallen werd vereenvoudigd. Twee woorden praten… snurk… hallo?… stilte… Ze was bekaf. Tegen 19:00 uur ben ik zodoende naar huis gereden om haar volledige rust te geven. Hopelijk voelt ze zich morgen een stuk beter dan vanavond. We gaan het zien. Ik hoop het in ieder geval van ganse harte voor Joke.

De hele dag kwamen er al berichtjes binnen van familie, vrienden en kennissen die graag wilden weten hoe het gegaan was of hoe het nu ging. Heel lief allemaal. Dank jullie wel! Het doet ons goed dat er zovelen met ons meeleven.

6 gedachten over “Dagje ziekenhuis”
 1. Tja, ook ik een paar keer kijken of er nieuws was. Nu, vanavond, een berichtje van Heiko.
  Operatie is dus anders gelopen dan verwacht. Jammer, dus nog even in het ziekenhuis blijven en pas morgen horen wat er is gebeurd.Spannend.
  Slaap lekker Heiko, je mag nu gaan dwarsliggen.

  1. Ja, ik was de hele dag bij Joke in het ziekenhuis Wilma. Net zoals donderdag. Vandaar nu pas net een volgend bericht geplaatst. Het is achter de rug en de genezing kan beginnen. En wat het dwarsliggen betreft…heerlijk geslapen! gr. Heiko

 2. We hopen dat Joke snel weer opknapt. Toch wat een tegenvaller met deze operatie die natuurlijk een langere herstelperiode zal vragen. Nu maar vooruit kijken. Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en Johanna

  1. Dankjewel Gerrit en Johanna, het was een zware “bevalling”, maar het herstel kan nu beginnen. Op naar betere tijden. Op naar het voorjaar. gr. Heiko

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.