Dagje vrienden bezoeken

Dagje vrienden bezoeken

 
Vanochtend stapten we rond tien uur in de auto. We hadden om half elf afgesproken met Jan en Sia in Slochteren. Lieve vrienden, die het vorig jaar nog een weekje bij ons op bezoek zijn geweest in Zweden. Het weerzien was weer als vanouds: enthousiaste begroeting en liefdevolle knuffels. Zelf moesten we ook knuffelen. Niet alleen met Jan en Sia, maar ook met beide viervoeters. Boike, een Hollandse herder van een paar jaar en Keet, een labrador van ruim een jaar, wilden ook wel éven aangehaald worden. Uiteraard deden we dat. Oei, heel confronterend. Er kwamen heel veel herinneringen boven. Herinneringen aan onze lieve viervoeter, Pantro. Dat was wel even slikken… Al tijdens de koffie werd er bijgepraat. Wij hadden met Jan en Sia dan ook geen tijd nodig om te zoeken naar onderwerpen. Die zijn er altijd, zo ook vanochtend. Ook kregen we hun nieuw aangelegde tuin te zien en dat was nu al prachtig. En het was nog niet eens klaar! Vanwege gezondheidsproblemen van Jan, onder andere benauwdheid door een longontsteking, bleven we niet al te lang en vertrokken we rond half een.

We vervolgden onze trip naar Wagenborgen! We hadden namelijk een afspraakje met Tineke. Een lieve vriendin, die ik al heel wat jaartjes ken. Ik denk vanaf de lagere school. Reken maar uit… Regelmatig appen we of wordt er een telefoontje gepleegd. Altijd heel gezellig. Maar lang niet zo gezellig, dan dat je elkaar even weer kunt omhelzen. Dan merk je, dat je elkaar toch wel hebt gemist. Ook hier gaan we aan de koffie met een lekkere koek, terwijl ons ook een broodje wordt aangeboden trouwens. Die slaan we vriendelijk af, de reden wordt straks wel duidelijk. Helaas heeft Tineke ook problemen met haar gezondheid. In spieren en gewrichten, heel vervelend. Haar humeur is er echter niet slechter om, ze zit niet bij de pakken neer. Tijdens ons babbeltje springt ze ineens van haar stoel, loopt de kamer uit en komt vervolgens terug met een cadeautje voor ons! Onder het mom van “Wat jullie kunnen, kunnen wij ook!” kregen we een prachtige schaal met heerlijke lekkernijen. Waarschijnlijk zien we haar en haar man Thomas binnen nu en twee jaar wel bij ons in Ödarp. Thomas reed tot het vorig jaar op Zweden in zijn eigen vrachtwagen. Nu alleen nog maar in het zuiden van het land, België en het Ruhrgebied. Jongens, jullie zijn meer dan welkom!

Alweer drie uur! Hoewel we nog wel een paar uurtjes konden doorpraten moesten we toch tot ziens zeggen tegen Tineke, om naar Siddeburen te gaan. In het dorp, waar ik ruim twintig jaar heb gewoond, gingen we naar Koos en Carla. Ja, die twee. Die de afgelopen zomer met de camper bij ons waren. Oh, wat ook weer heerlijk om die twee te zien. Drie, dit keer! Hun grote vriend, de kleine viervoeter Guzzi was er nu tenslotte ook bij. Nou, die liet de hele buurt even weten, dat we er waren hoor. Meteen kregen we een heerlijke koffie voorgezet: Wiener Melange. Wow! Dat is hele andere koffie! Vermengd met chocolade. Toen we beide aangaven, dat dit wel heel erg lekker was, kregen we meteen een zak vol mee. Hmmm, dankjewel. We mochten in de garage Koos zijn motor bewonderen. Een Harley Davidson van 2017. Tjonge, jonge wat een machine zeg! Met alles erop en eraan. We spraken over van alles en nog wat en de tijd vloog om. Koos vertelde onder andere over zijn operatie aan de maag. Hoe dat gegaan was en wat ze nu precies hadden gedaan. Aan de hand van een tekening werd het heel erg duidelijk. Aan het einde van de middag nam Carla de bestelling op voor het eten en ongeveer een kwartiertje later zaten we gezamenlijk aan de patat met een kroket of frikandel. Heerlijk! Nadat de dames nog even samen met Guzzi hadden gespeeld, door een bal heen en weer te rollen over de plavuizen, werd het voor ons tijd om weer richting Vlagtwedde te gaan. De dag was alweer erg leuk en gezellig: overal waar we waren geweest vandaag. In het vakantiehuisje namen we nog een borreltje en daarna was het tijd om het bed weer op te zoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.