Dagje sluizen van Berg

Dagje sluizen van Berg

 
Volgens de Zweedse KNMI zou het vandaag mooi weer worden. Met 23 graden de warmste dag van de week. Dat leek ons wel een leuke temperatuur voor een bezoekje aan de oostkust. Naar het plaatsje Västervik. Daar is een Visfestival aan de gang, een muziekfestival, waar we wel even wilden kijken. En misschien een boottochtje maken door de haven en langs de vele kleine en grotere eilandjes voor de kust van Västervik. Echter toen we vanochtend opstonden was het somber en erg bewolkt. Tegen 10:00 uur betrok de lucht en heroverwogen we ons plan. In plaats van Västervik werd het Linköping. Of eigenlijk net even daarboven: het plaatsje Berg. Daar loopt het Götakanaal langs en daar zijn, net als in Motala trouwens, 5 sluizen achter elkaar gemaakt, om het hoogteverschil op te lossen voor de scheepvaart. In totaal gaat het daar om een hoogteverschil van maar liefst 40 meter.
 
Via een mooie route via Österbymo en Kisa kwamen we uiteindelijk in Linköping. De route ernaartoe was verrassend mooi. Hoge bergen en dalen wisselde elkaar af en onderweg vonden we een mooi rustig plekje voor onze eerste picknick. Bij het plaatsje Berg was het een drukte van jewelste. Vele toeristen, vele campers, een bakluckaloppis (kofferbak verkoop), meerdere restaurantjes en een prachtige midgetgolfbaan waar veel gebruik van werd gemaakt. Kortom, een erg toeristische plek. Véél erger (ja ja) dan in Motala. We zagen wederom hoe een aantal boten geschut werden, zowel omhoog als omlaag deze keer. Wederom leuk om te zien.
 
Uiteraard liepen we ook nog even over de markt, de loppis en consumeerden we nog een bakje koffie met iets erbij op het terras, om vervolgens twee uur later de plek des onheils weer te verlaten. Het was de bedoeling om toen naar Linköping te gaan. Rob en Marijke hadden ons aangegeven, dat de oude houten binnenstad van Linköping meer dan de moeite waard is om eens te bezoeken. Echter… het was ondertussen 15:30 uur en Pantro was inmiddels al de nodige uurtjes alleen thuis. Tevens voelden we beiden onze ruggen vanwege de autorit en het slenteren. Het was verstandiger om huiswaarts te keren. Nog even een korte picknick op een parkeerplaats en zodoende stapten we om 17:30 uur ons huis weer binnen. Daar werden we enthousiast begroet door ons trouwe viervoeter, Pantro.
 

2 gedachten over “Dagje sluizen van Berg

  1. Dan moeten jullie echt nog een teruggaan voor een bezoekje aan Gamla Linköping want dat is echt wel heel erg leuk! Wellicht iets later in het jaar wanneer de ergste vakantiedrukte wat achter de rug is 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.