Dagje in eigen tuin

Dagje in eigen tuin

  
Donderdag belde mijn werkgever. Het lukte hem niet om een planning te maken van de werkzaamheden die nog moesten gebeuren en hij stelde voor dat ik vrijdag maar vrij zou zijn. Nou, geen probleem hoor. Thuis is ook nog wel genoeg te doen. Zodoende begon in gisterochtend in de eigen tuin met het hovenierswerk. Ik begon met het trimmen van allerlei kantjes waar ik de vorige keer niet meer aan toe was gekomen. Zoals het padje naar het Trollenhuisje. Daar liggen tegels. Zeker weten! Maar ehhh … waar precies? Nu zijn ze weer zichtbaar. Ook heb ik een pad gebaand door het hoge gras aan de overkant van ons beekje. Daar ligt nog een strook land van ongeveer 2 meter, wat bij ons perceel hoort. Daar groeit en bloeit van alles, vooral brandnetels doen het daar erreg goed. Dat is nu verleden tijd. Met de onlangs aangeschafte motortrimmer, ter vervanging van de oude die vanuit Nederland was meegekomen, ging het voortvarend.
 
Daarna stapte ik op de zitmaaier, want het was al weer een week geleden, dat het gras was gemaaid. Duidelijk zichtbaar. In een rustig tempo heb ik alle grassprietjes een kopje kleiner gemaakt en zo´n anderhalf uur later was het tijd voor een broodje. Na de eenvoudige lunch ging ik verder met de trimmer. Tijdens het maaien ontdekte ik namelijk, dat ik hier en daar nog iets aan de kantjes moest bijwerken. Vervolgens heb ik de perenboom gepoot, die we van Jan en Dietske hebben gekregen. Een terras fruitboompje, maar hij kon ook in de volle grond gepoot worden. Gelukkig maar, want dan krijgt die in ieder geval altijd water. Daarna heb ik een stuk wal van ons beekje verstevigd. Met keien die ín het beekje lagen en keien die gewoon ergens rondslingerden. Een leuk klusje en leuk resultaat.
 
Met de gieter deed ik vervolgens een paar keer de ronde, om alles wat recent gepoot was, even flink te verwennen met water. Zoals de drie fruitbomen en de drie laurier struiken. Tenslotte nog een paar takjes van de sering geknipt, omdat het padje naar achteren wel erg smal werd. En dat is vooral lastig als het geregend heeft. Oh ja, bijna vergeten te melden. De komkommerzaadjes doen het heel goed en het werd tijd om een paar plantjes zelfstandig in een bloempot te zetten. In totaal heb ik er 11 stuks in grote bloempotten gezet. Die staan nu in de luwte en met het gezicht op het zuiden. Volgens mij de perfecte plek voor veel komkommers. De rest van de komkommerplantjes zit nog op de reservebank. Ook heb ik nog een aantal boerenkoolplantjes uitgepoot, want die zaten na het zaaien als haringen in een ton. Kortom, een leuk besteed tuindagje en zeer tevreden met het resultaat. Alles staat er weer piekfijn bij.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image