Dagje heggen knippen

Dagje heggen knippen


Tijdens onze vakantie in Nederland kreeg ik een sms’je van Leif. Of ik me meteen wilde melden als ik terug was in Zweden. Er waren klanten die naar mij vroegen! Er moesten heggen geknipt worden en bij deze mensen was ik vorig jaar ook geweest. Blijkbaar waren ze zeer tevreden toen en mag ik de klus nog een keer klaren. Gisteren gebeurde dat. Bij het eerste adresje in Vetlanda was ik al meerdere keren geweest. Dat is bij een gepensioneerde Zweedse leraar die Duitse les gaf. Hij weet dat ik uit Nederland kom en een beetje Duits spreek dus begroette hij mij in het Duits. Bij deze man (en zijn vrouw) kan ik niet meer stuk. Hij heeft zelfs de hele buurt al verteld over mij. In positieve zin welteverstaan. Leuk om te horen. Ik knipte daar drie lange heggen en plukte het nodige onkruid uit de tuin. In totaal was ik er 5 uur bezig.

Daarna vertrok ik naar de volgende klant. Die woonde in Landsbro. Ruim 15 kilometer verderop. Daar moest ook een lange heg geknipt worden tussen huisnummer 11 en huisnummer 13. De mevrouw van nr. 13 kwam meteen naar me toe toen ik uitstapte en gaf instructies: “Alleen de uitlopers er afknippen hoor. De heg mag wel een beetje hoger worden.” Oké. Doe ik. Toen ik naar de heg loop kwam mevrouw van nr. 11 eraan. Die gaf ook instructies: “Er mag een flink stuk af hoor. Wel 15 cm.” Ehhh… dames? Ik begon met de zijkant en liet de dames samen overleggen over de hoogte. Ze werden het eens. Er mag toch wel “veel” af. Ook de zijkant moest flink smaller gemaakt worden. Ik moest zover snoeien met de motor kettingzaag als mogelijk was met als resultaat dat er geen blad meer aan de heg zat. Oké, klant is koning. Het was geen gezicht nu. Ik hoop maar dat er nog weer nieuw blad aan komt. Anders weet ik zeker dat ik volgend jaar niet terug hoef te komen. We zullen zien. Twee uur later reed ik terug naar Vetlanda om de aanhanger terug te brengen en daarna naar huis te gaan. Het was weer een productief dagje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image