Creativiteit weer bewezen

Creativiteit weer bewezen

   
Vanwege de (toenemende) rugklachten had Joke met enige regelmaat even een tijdje per dag aan de keukentafel gezeten. Van al dat liggen werd de pijn in haar rug namelijk vele malen erger. Maar het is niet haar gewoonte om alleen maar te zítten. Ze bedacht iets te doen. Voor alle duidelijkheid: iets creatiefs. Iets waar ze rustig bij kon zitten en af en toe even aan kon werken. Het idee daarvoor was al maanden geleden geboren en zolang zijn we ook al aan het sparen met… lege wc-rollen! Voor haar knutselwerkje had ze namelijk de kartonnen kern van de wc-rollen nodig. Verder een schaar en een flesje lijm en een paar wasknijpers. Oh ja en een plankje. Die had ik een tijdje geleden al voor haar gezaagd en geverfd. Joke verdween zodoende zo nu en dan naar de keuken, om aan de keukentafel het creatieve kunstwerkje te maken. Maar… als Joke naar de keuken gaat, moet Jikke natuurlijk mee. Die is niet alleen erg nieuwsgierig, ze weet ook drommels goed dat er daar iets te eten valt. Dit keer geen eten, maar toch bleef ze bij Joke in de buurt. Een heel lief plaatje toch (zie foto hierboven).
 
Als eerste werden deze week door Joke de wc-rol-kernen in hele dunne reepjes geknipt. En wel in twee verschillende diktes. “Waarom?” vroeg ik. Na het antwoord werd het me duidelijk: voor de blaadjes had ze dunnere nodig. Ja, ja… Geen idee waar ze het over had, want wat het moest worden stond me nog niet helemaal scherp voor de bril. Toen ze daar een groot aantal van had, pakte ze de plank en begon ze de geknipte stripjes zo te vouwen en zó neer te leggen, dat er een motief ontstond: het werden bloemen! Ah ha! Voor die dag was het weer voldoende inspanning en daarmee werd alles even weer aan de kant gelegd. Het begin was er in ieder geval en wat ik ervan zag kon het wel eens leuk worden.
 
Later pakte ze de draad weer op en nam ze de dikkere geknipte reepjes apart. Zes werden aan elkaar gelijmd en zo had ze inderdaad al een bloem. Met behulp van wasknijpers werden de stripjes op de juiste plek gehouden. Dikker papier wil immers altijd een andere kant op dan dat jij wilt. Nadat ze er twee grote bloemen van had gemaakt kregen deze nog de kleinere, dunnere blaadjes ertussen geplakt. Het werd daardoor meer bloem dan zonder die kleinere blaadjes. Ook werd er een “stam” gemaakt met nog een klein bloemetje. Als laatste voorbereiding werden een paar steeltjes gevormd, voorzien van een paar blaadjes en een viertal takjes. Nu lag alles klaar. Nou zie ik je denken: er liggen drie grote bloemen. Ja, eentje was niet netjes genoeg geworden… Persoonlijk vond ik ze alle drie goed.

Gisteren kwam het grote moment, dat ze alles op de plank een definitieve plek gaf. Ze begon linksonder met de “stam” en werkte van daaruit naar boven. Zo langzamerhand ontstond er een bloemmotief. Een steeltje met een aantal bloemen, een aantal takjes: goh, wat grappig. En zo passend: een decoratie van wc-rollen voor op de wc! Nadat alles goed droog was heb ik het in het toilet ophangen. Ja, waar anders? Zeg nou zelf. Is het geen kunstwerk? Fijn, dat ze dat vanochtend kon afronden. Al met al zat ze toch langer aan de keukentafel, dan eigenlijk goed voor haar was. Hopelijk hoeft ze dit straks niet bezuren. Ik begrijp het best, dat ze zo lang heeft gezeten, want je wilt het tenslotte afmaken. Voor mij heeft ze haar creativiteit weer eens bewezen. Ik vind het een ontzettend leuk “schilderij” geworden!
   

2 gedachten over “Creativiteit weer bewezen

  1. Goed bezig, Joke! Heerlijk aan het knutselen en niet constant in bed liggen.
    Lijkt me voor jou, als bezige bij, niet fijn om zo afhankelijk te zijn.
    Hoewel, een beetje extra aandacht is tijdelijk ook wel fijn toch?
    Ik heb je een mail gestuurd met een foto, welke ik heb gemaakt in het verpleeghuis waar mijn vader woont. De “betere” bewoners zijn vaak bezig met allerlei leuke dingen maken, onder leiding van het activiteiten team. Zo leuk om te zien wat ze maken………..

    1. Wat een leuk knutselwerkje is dat! Een uiltje. Tja, je kunt van alles maken van wc-rollen. Dit was mijn eerste creatieve uitspatting met wc-rollen. Er volgen er vast meer, mede geïnspireerd door jouw foto. Dank je! Maar wannéér ik weer iets ga doen weet ik nog niet hoor. Kleine acties zijn voorlopig voldoende voor mij. Even af en toe iets ter afwisseling van het liggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.