Buizen kelderhal wég!

Buizen kelderhal wég!


En dan is het tijd voor… het timmeren van een koof in de kelderhal. De hal had al een tijd geleden een metamorfose ondergaan. Alleen de leidingen voor warm en koud water waren nog niet weggewerkt. Het wachten was op de aansluiting in de verbouwde doucheruimte op de eerste verdieping. Nu dat is afgerond konden de lelijke leidingen weggewerkt worden achter een koof. Het afgelopen weekend gedaan.

Eerst maakte ik een 9-tal “bokjes”, een hulpconstructie. Die schroefde ik aan het plafond. Daarna kon ik de overgebleven schrootjes van badkamer gebruiken, om het aan de onderkant én aan de zijkant dicht te zetten. Even de kabels die over de wand lopen uit de eerste schroot zagen. Daarna was het een kwestie van op elkaar aansluiten middels de messing en groef verbinding en vastschroeven. Een paar uur later was het bijna klaar. Wat ben ik ongelooflijk blij met mijn nieuwe tafelcirkelzaag! Tjonge, wat heb ik die vaak gebruikt de laatste weken. Zowel bij deze klus, als voor de schrootjeswand in de badkamer.

Bijna klaar zei ik net. Alleen de aansluiting in de linkerhoek bij de grote zwarte rioleringsbuis moet nog afgemaakt worden. Daar komt een luik, zodat we er in de toekomst altijd bij kunnen komen om te zien of alles nog in orde is met de leidingen. Of als er nog een extra leiding bij moet komen. Om die reden wordt ook alles geschroefd en niet gespijkerd. Dan kan het altijd zonder schade gedemonteerd worden. Als het luikje binnenkort ook klaar is wordt de koof nog even witgeverfd, alsook het plafond (weer). En klaar is… Heiko!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta