Boterkoek met “mandelmasse”

Boterkoek met “mandelmasse”

wp_20161110_13_55_41_pro      wp_20161110_14_22_58_pro
Één van de dingen die ik nog wóu doen is bakken! Ik had “mandelmasse” uit Zweden meegenomen. Vooral omdat Heiko het zo lekker vindt. Zelf vind ik het ook wel lekker hoor. Er is duidelijk sprake van een “win-winsituatie”. “Mandelmasse” is in het Nederlands niets anders (volgens mij) dan amandelspijs. Niet geweten hè? Heb ik ook lang verzwegen, want ik vind mandelmasse veel mooier klinken… Maar alle gekheid op een stokje: er moest wel even bedacht worden wát ik ervan ging maken. En toen bedacht ik, waarom ik het niet kon verwerken in een boterkoek? Gewoon deeg maken voor boterkoek (roomboter, eieren, suiker en meel) en dan tussen twee lagen van dat deeg een laagjes mandelmasse (vermengd met een ei). Als laatste ei over het deeg gedaan en toen een half uurtje in de oven. De geur die toen vrijkwam was goed. En nadat de boterkoek een half uurtje was afgekoeld even geproefd. Ik moet immers wel weten wat ik Heiko vanavond bij de koffie “serveer”… Gelukt! Maar wat heb je er meteen weer een rommeltje van: het hele aanrecht lag weer vol. Even een lepeltje en een vorkje gebruiken, mixer met én deeghaken én gardes, deegrol, je kent dat vast wel. Nu is dat niets nieuws, maar ik wou het even vermelden, anders was het stukje tekst zo kort!
wp_20161110_14_38_26_pro      wp_20161110_14_53_58_pro

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta