Boek afgeleverd

Boek afgeleverd


Onze vrienden in Solkaryd, Jan en Ria, hadden via het internet bij Bol.com mijn tweede boek over onze avonturen rondom de emigratie besteld. Helaas levert Bol.com niet in Zweden! We hadden zodoende afgesproken, dat ze het boek bij mijn ouders zouden laten bezorgen. In december waren wij daar en hebben we het boek voor ze meegenomen. Gisteren was het zover, dat we het boek konden afgeven bij hun thuis en dat bezoekje werd natuurlijk gecombineerd met “even bijkletsen” (Oeps! Geen foto genomen! Gelukkig nog eentje van het bezoekje aan ons, het vorig jaar). Onder het genot van koffie en heerlijke, door Ria zelfgebakken, koekjes. Net als bij mijn vorige boek, vroeg Ria mij om iets persoonlijks voorin het boek te schrijven. Dat deed ik ter plekke en nu is het wachten op een reactie. Ria gaf aan, dat ze nét was begonnen in een boek van ruim 1.000 pagina’s… Voordat ze in mijn boek kan beginnen zijn we dan vast een paar dagen/weken verder. Misschien zou ze het er tussendoor lezen. Ze is natuurlijk wel nieuwsgierig, temeer daar zij er ook in genoemd worden. Jan was ondertussen op de iPad bezig bewijzen te vinden, dat we goedkoper naar Nederland kunnen dan we nu doen. Mijn stelling was, dat we niet goedkoper kunnen dan met de “10-vaarten-kaart” van Scandlines. Met die kaart komt de overtocht (twee boten heen én terug) op ongeveer €.200,- in plaats van de normale (ongeveer) €.260,-. Maar Jan en Ria varen véél goedkoper met Finnlines: vanaf Malmö (Zweden) naar Travemunde (Duitsland). Een overtocht (overdag) zonder hut kost daar voor 2 personen plus auto slechts €.49,-. Een retourtje dus nog geen €.100,-! Dat scheelt enorm. Eén nadeel is, dat je wel 9 uur op een boot zit, waar tegenover staat dat je 2 uur rijden in Denemarken overslaat. Op de boot van Finnlines kun je een hut huren en dan kun je tijdens de vaart rustig even gaan slapen. Ik denk dat we dat de volgende keer maar eens gaan uitproberen. De reis van minimaal 11 uur (als alles meezit) tot 14 uur (met diverse oponthoud) valt, met name voor Joke, erg zwaar. Met deze optie zouden we 4 uur in Zweden rijden, dan 9 uur op de boot (eventueel slapen) en dan nog 4 uur in Duitsland rijden. Dit kon wel eens de betere optie zijn!

Eén gedachte over “ Boek afgeleverd

  1. Hej,hej, de laatste jaren reizen we altijd naar Nederland met de Finnlines, vinden we gemakkelijker,ook omdat we met de caravan gaan.
    En het is voor ons ook nog eens goedkoper met de caravan. Je kunt via hun site een broschure aanvragen met de tijden en prijzen van de overtochten, naar Zweden sturen is geen probleem voor hun, dit is een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta