Blij met loppis-spullen!

Blij met loppis-spullen!

 
Ineens loop je er zómaar tegenaan. En niet één keer, maar zelfs twee! Onze picknickmand is al jaren oud en dat hoeft natuurlijk geen aanleiding zijn om hem te vervangen, maar hij gaat meer en meer kapot. Enkele weken had ik hem hier en daar nog opgekalefaterd, alleen zal het niet lang duren, dat hij het loodje legt. Laat er nu een hele mooie op de loppis te koop aangeboden worden! In eerste instantie niet eens gezien, omdat er een paar kussens op en naast lagen. Toen de verkoopster er 100 kronen voor wilde, was de verkoop gesloten. Met het vloerkleed ging het iets anders. Zelf vond ik hem helemaal te gek. Nou ben ik niet zo van de bruin tinten, maar in dit geval was ik er meteen weg van. Hij zou prima in de kelder passen. Er zat heel donkerbruin in, wat nagenoeg overeenkomt met de tegels, bruin van het bankje en een tint lichter van het bureau en bureaublad. Maar Heiko vond het maar helemaal niets. Die kleuren… Jig! Toch ben ik, toen we al bijna weer van het terrein af waren, teruggelopen naar de betreffende stand en bekeek ik hem nog eens goed. Lengte goed, breedte goed én kleur goed. Op het moment dat we de prijs wisten was die 50 kronen ook goed. Zeg nou zelf: de nieuwe lijkt toch stukken beter dan die rode? Heiko is er nu ook van overtuigd, dat het een prima keuze is geweest. Ik kreeg zelfs een complimentje…
 

5 gedachten over “Blij met loppis-spullen!

 1. Wat leuk, ik heb er precies zo een, maar: die was gratis. Gevonden in de berm, met de borden er nog in.
  Wrs. verloren maar door wie. Groet, Rinske

  1. Geluksvogel! Bijzonder, dat het dezelfde is, als die wij nu hebben gekocht? Gebruiken jullie hem ook vaak? Tijdens fietsroutes of zo?

   1. Wij fietsen niet zoveel, is niet vertrouwd vanwege veel verkeer. Wel gaan we veel naar de diverse grillkota’s hier in de buurt en dan gaat de mand mee. Heb hem inmiddels gerepareerd , want hij was wel wat “suterig” ( Fries voor niet zo goed eruit zien) .

    1. Grillkota: super! Willen wij ook nog eens beleven. De mand van ons was “soetereg”! Dat is weer Gronings voor niet al te schoon… Hoezo Nederlands eenvoudig?

    2. Grillkota: super! Willen wij ook nog eens beleven. De mand van ons was “soetereg”! Dat is weer Gronings voor niet al te schoon… Hoezo Nederlands eenvoudig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image