Blij met afdankertje

Blij met afdankertje


Mijn laptop werd de laatste dagen weer veel door mij gebruikt. Ik ben immers weer druk bezig met het schrijven van mijn derde boek. Op een avond was Joke aan het lezen via de e-reader en besloot ik nog een paar stukjes tekst te produceren. Toen ik stopte legde ik mijn laptop op de leuning van de bank. Nog even ter aanvullende info, mijn accu was al een hele tijd kapot, die deed niets meer. Ik kon de laptop alleen nog gebruiken met de kabel en aan de stroom. Nadat ik was gestopt met schrijven keken we samen nog even tv en op dat moment was ik de laptop volledig vergeten. Dom, dom, dom! Met mijn arm duwde ik per ongeluk de laptop van de leuning af, waarna hij op de grond viel. Gelukkig werkte alles nog. Alleen het kabeltje, om precies te zijn, het kleine stekkertje dat in de pc gedrukt wordt was kapot. Je kon de draadjes zien. Maar hij deed het nog wel gelukkig. Toen gaf Joke aan, dat haar oude pc nog boven in de kast lag en dat ik er verstandig aan zou doen, om die vanaf nu te gebruiken. Het gebruik van die van mij hing immers nog maar aan een zijden draadje, oftewel aan een onbeschermd dun stroomdraadje. Maar ach, hij deed het toch nog? Ja Joke, goede tip, maar ik ga toch eerst nog even verder met die van mij.

Tot gisteren. Door het oppakken en wegzetten van de laptop bewoog het draadje steeds heen en weer, totdat die afknapte. Beeld weg, omdat de accu ook niets meer deed. Oh nee! De laatste versie van mijn concept boek staat nog niet op de stick! En nu dan? Met het kapotte snoer ging ik naar mijn werkplaats en daar legde ik de kabels verder bloot. Ze waren (nog) niet beiden doormidden bleek toen. Slechts één. Die ene kon ik aan beide zijden blootleggen, maar te weinig om ze met elkaar te kunnen verbinden. Daarmee ben ik naar boven gegaan en heb ik het snoertje weer in de laptop gedrukt. De uiteinden van het kapotte kabeltje met de hand aan elkaar gedrukt en de laptop startte daadwerkelijk op. De stroomkabel heb ik gefixeerd met een zware perforator en dat ging goed. De laptop bleef het doen en ik kreeg de kans om mijn laatste versie van het boek veilig te stellen. Opgelucht en blij! Toen ook maar meteen alles even veiliggesteld en daarna verwijderd. Die laptop ging daarna in de container. Nu gebruik ik het afdankertje van Joke, die niet meer in gebruik was, omdat die zo langzaam was. Nou ja, ik ben ook niet meer zo snel, dus dat past wel weer bij elkaar…

5 gedachten over “Blij met afdankertje

    1. Nee hoor. De laptop wordt niet echt weggegooid, maar wel “afgedankt”. Het is al een oudje, ik denk dat die 8 jaar oud is en erg traag én de accu is stuk. Hij wordt afgedankt als primair te gebruiken laptop. We leggen hem terzijde en waarschijnlijk zal Heiko de laptop nog gaan gebruiken als hij gaat darten. Voor de puntentelling gebruikt hij een programma op die laptop. Nu kan hij die bij het dartbord laten staan en hoeft de laptop niet steeds meegenomen te worden en aangesloten te worden.

    1. Zeker, Hans! Je weet als geen ander, dat als de letters en woorden eenmaal op papier staan, het heel moeilijk is om het nog een keer op te schrijven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image