Binnen-klus begonnen!

Binnen-klus begonnen!

   
Het was mooi weer vandaag. Met af en toe een buitje regen, toch overwegend zonnig. Ondanks dat, ben ik niet buiten aan de grote klus begonnen. Ik had meer zin in de binnen klus. Daarvoor had ik gisteren al de nodige schrootjes meegenomen uit Tranås. Joke vertrok om 08:15 uur richting Eksjö, om in het restaurant van Erikshjälpen haar kunsten weer te vertonen. Op dat moment vertrok ik naar de werkplaats, om mijn gereedschap te verzamelen voor de nieuwe klus. Het betreft het aftimmeren aan de binnenzijde van de ruimte, tussen ons nieuwe terras en de reeds langer bestaande veranda. De ruimte die wij noemen “de ruimte-waar-we-nog-geen-bestemming-voor-hebben”. Een ding is wel zeker: de binnenzijde zag er nog steeds niet uit! Feitelijk is het een hele mooie ruimte waar je “buiten” zit en toch beschermd bent door glas, wanden en dak. Echter zoals het er tot op vandaag bij lag was het niet meteen uitnodigend, om daar daadwerkelijk te gaan zitten.
 
Na ruim twee jaar is het tijd om er verandering in aan te brengen. Ik nam het gereedschap mee naar boven en een aantal schrootjes van 5.10 meter lang. Na 4 uur en heel veel zaagwerk had ik één wandje klaar. Tussen de buitenwand en de nieuwe binnenwand heb ik glaswolisolatie gedrukt en in alle hoeken en aansluitpunten een afdichtlatje. Ook rondom de ramen is een lijstje gekomen. Persoonlijk ben ik zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Aan het einde van de dag had ik 2/3 af en had ik misschien nog een uurtje door kunnen gaan, maar de duisternis viel in. Het was ondertussen dan ook al 19:00 uur. Morgen is er weer een dag. Dan proberen deze timmerklus af te krijgen. Nadat alles is afgetimmerd kan er geschuurd worden en daarna geverfd. De kleur wordt… ik denk wit, maar dat laat ik graag aan Joke over. Nu eerst rusten met een goed gevoel. Wat een verschil hé?
 

Eén gedachte over “ Binnen-klus begonnen!

  1. Dat ziet er inderdaad heel goed uit. Wat heerlijk dat jullie er straks ook kunnen zitten als het weer wat kouder wordt. Mooi plekje en ook nog eens genieten van jullie tuin en bos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.