Bijzondere ervaringen

Bijzondere ervaringen

  
Tijdens de hele reis van ons huis tot het zuiden van Zweden was het regenachtig. Grauw en grijs, zoals het ook was voordat we een periode van vorst en sneeuw mochten begroeten. Helaas. In Malmö aangekomen werd het toch nagenoeg droog, alleen bleef de nevel hangen. Jammer, want dat gaat het uitzicht vast en zeker beïnvloeden. In de grote stad, volgens mij nummer twee of drie van dit Scandinavisch land (na Stockholm en Göteborg) wordt toch maar even de navigatie aangezet. Wat een gigantisch veel wegen. Wat een wirwar, wat een doolhof. Oh, zo blij met de techniek van navigatie! Zonder hadden we het ook vast gered, maar of we de boot dan nog gehaald zouden hebben? Om kwart over acht stonden we voor een gebouw in de haven, waarop we ons moesten inchecken. Bevestiging overhandigd en onze ID-kaarten. Nog even een slik-momentje, want de medewerkster van FinnLines vroeg om onze paspoorten. Heiko heeft die wel, maar ik niet: zouden we nu niet mee mogen? Gelukkig bedacht Heiko, dat het een origineel reisdocument moest zijn en dan is onze Nederlandse ID-kaart afdoende. Puh! We mochten door. Ongeveer een uur later gingen we, samen met nog drie personenauto´s, het schip op. Gigantisch!
 
Totaal niet te vergelijken met die van StenaLines. Hier gaat het er duidelijk om, om zoveel mogelijk vrachtverkeer mee te nemen, terwijl het in Helsingborg en Puttgarden bijvoorbeeld precies andersom is. We hadden gedacht, omdat er slechts vier personenauto´s mee gingen, dat er ook niet zoveel hutten zouden zijn. Hoe mis hadden we het! Ik heb ze niet geteld, maar gangen vol en waarschijnlijk rond de tweehonderd stuks. Wij hadden nummer 3001 en die was snel gevonden. Een nette hut, met de beloofde twee eenpersoonsbedden en zelfs met een toilet en douche. Heiko nam even een pauze en sliep ongeveer drie uurtjes, terwijl ik naar buiten ging. Het dek op. En daar was het een kwestie van heel goed oppassen, want de wind was stormachtig. Soms kwam ik een hoekje om en dan werd ik bijna teruggeworpen. Mooi man! Even op onderzoek uit, een paar fotootjes gemaakt en toen iemand gevraagd hoe lang het zou duren, voordat we bij de Öresundbrug zouden zijn. De laatste aantal keren, dat we naar NL gingen, namen we die en gingen we óver het water. Dit keer gingen we er echter onder door! De man zei, dat het ongeveer een uur duurde. Oké, dan nog even aan de andere kant van het schip kijken en terug naar de hut.
   
Maar wat ligt daar in de verte? Zie ik dat goed? Ja, dat is de brug al! Niets terug naar de hut: blijven staan waar je staat! Wat bijzonder, om de brug van deze kant te zien. Zo anders dit. De gigantische brug kwam steeds dichterbij. Wat fantastisch! Al met al duurde het ruim een half uur. En dat was een heel koud half uurtje. De stevige wind waaide nog steeds en nam af en toe vele regendruppels mee over de railing van het schip. Rechtstreeks in mijn gezicht… Toch bleef ik staan wachten. Dit moment wilde ik absoluut niet missen. Ik zou het meemaken. Geen zeewater of regendruppel die me kon weerhouden. De minuten waren weggetikt, de fotocamera in gereedheid gebracht en daar was dan het moment van de dag: daadwerkelijk ónder de Öresundbrug doorvaren. Onbeschrijflijk mooi! Ja, echt bijzonder bijzonder! Eerst al de bootreis en dan nog onder de Öresundbrug door: bijzondere ervaringen. Helaas heeft Heiko dit moment van de reis gemist, omdat hij vrijwel meteen nadat we aan boord kwamen in slaap was gevallen. Wellicht dat we op de terugreis het moment samen kunnen beleven. Dit moet je uiteindelijk een keer hebben meegemaakt. Geweldig!
   

2 gedachten over “Bijzondere ervaringen

  1. Mooi momentje, Joke!
    Kan me voorstellen dat je dit ook wilt zien en vereeuwigen.
    Maar vindt het boven op de brug toch mooier. Zou het door het weer komen? Vast wel, want dan ziet het er veel mooier uit..

    Terug dus ook met de boot. Wie weet mooier weer om nog meer foto’s te maken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.