Bezoek NL – Tijdens reis meer oponthoud dan anders

Bezoek NL – Tijdens reis meer oponthoud dan anders


Al meerdere keren hadden we gesproken over het wel of niet in twee dagen naar Nederland rijden. Het is uiteindelijk een hele lange reis. Vaak deden we 12 uurtjes over de reis tussen Ödarp en het noorden van Nederland. Het eerste weekend gaan we meteen door naar Rotterdam en dat is nog eens drie uurtjes verder. Nee, dat zouden we niet gaan doen. Daarmee konden we vanochtend iets later vertrekken dan dat we gewend waren. We hadden namelijk uitgerekend vandaag in de buurt van Hamburg te willen zijn, om daar een overnachting te boeken. We gingen daarom pas om elf uur weg. Als we, zoals altijd, door konden rijden, zouden we daar rond zeven uur zijn. Een mooie tijd.

Maar het liep allemaal anders. Heel anders. De reis in Zweden verliep als verwacht. Rustig en geen oponthoud. Totdat we in Malmö kwamen. Wegwerkzaamheden aan een viaduct en daardoor langzaam rijdend tot stilstaand verkeer. Totale vertraging ongeveer 45 minuten. Daarna hadden we meteen in Denemarken pech. Net aan het einde van de Öresundbrug, bij het vliegveld van Kopenhagen, stond het verkeer wederom stil. En wij ook. Het was op dat moment rond vier uur. Om kwart voor vijf konden we weer normaal rijden en was daarmee ook hier de vertraging 45 minuten. Dit hadden we nog niet eerder meegemaakt. Was de reden, het late vertrek uit Ödarp? Of was het de dág van vertrek? Vaak rijden wij immers op de zaterdag. In ieder geval passeerden we de grens met Duitsland om ruim acht uur. Waar we normaal acht uur over doen reden we nu negen en half uur over. We besloten om in ieder geval nog door te rijden tot aan Hamburg.

In de buurt van deze grote stad schakelden we Google in, om ons te helpen aan een overnachting. Het liefst in de buurt van de snelweg, zodat we niet door het centrum van Hamburg hoefden te gaan. Zie daar maar eens een parkeerplaats te vinden. We vonden vrij vlot een hotel en belden of we daar voor een nachtje konden verblijven. Mazzel, want ze hadden nog net één kamer over. Alleen moesten we er voor tien uur zijn, omdat dan de receptie werd gesloten. Of ons dat zou lukken? We kregen een code en alvast een kamernummer door, voor het geval we later zouden arriveren. Achteraf was het niet nodig geweest, want om vijf (!) minuten voor tien stonden we aan de balie en konden we ons inschrijven. Alles zag er netjes en verzorgd uit. Toen we op de kamer kwamen hoefden we elkaar maar aan te kijken, om van elkaar te weten, dat we geen lange gesprekken meer zouden voeren, maar naar bed zouden gaan. We hadden uiteindelijk weer een behoorlijke reis mét de nodige indrukken achter de rug. Tot morgen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image