Bezoek NL – Terug naar huis, terug naar Ödarp

Bezoek NL – Terug naar huis, terug naar Ödarp

 
Zaterdag 17 augustus. Tijd om weer naar huis te gaan. Het plan is namelijk om er opnieuw twee dagen over te doen. Dat is ons op de heenreis prima bevallen. Ergens halverwege een nachtje in een hotel en daarna heel relaxed verder. Maar eerst nog even naar Hoogezand. Een laatste bezoekje aan mijn ouders voordat we weer naar Zweden rijden. In Kolham nemen we afscheid van onze gastheer Geert en gastvrouw Froukje. Het was bijzonder gezellig bij hen en we hebben daar niet alleen prima geslapen, maar ook enorm genoten! Heel erg bedankt, lieve mensen! Het was van begin tot het einde geweldig!
Hierna richting mijn ouders, maar eerst nog bij een motorzaak aan voor een niergordel. Die had ik jaren geleden vaak om, inderdaad tijdens het motorrijden. Na die tijd ook met enige regelmaat, wanneer ik in de tuin aan het werk was en dat beviel prima. De oude was net de vorige week in de container beland en dus konden we meteen een nieuwe halen.
 
Bij mijn ouders had mijn moeder opnieuw voor gebak gezorgd. Dit keer een nieuw soort. Iets met bananen en dat pakte heel goed uit. Het was wel erg machtig, echter wel óverheerlijk. We hadden nog steeds veel te bepraten. Hoe kan dat toch? Daarna een beetje drinken met een hapje en vervolgens kregen we aardappels met bloemkool voorgeschoteld. We mochten immers niet met een lege maag vertrekken! En terwijl mijn vader en Joke aan het afwassen zijn gaat ineens de bel. “Wie kan dat nou zijn, op zaterdagmiddag?” Staan Peter en Daniëlle op de stoep! De verrassing was voor mijn ouders groot en met name voor mijn moeder. Ze was ervan overtuigd, dat ze hen pas na de bevalling eerder weer zou zien. Gezien Daniëlle haar klachten had ze niet verwacht, dat ze samen nog naar het noorden zouden komen. Het bezoekje was kort, echter morgen (zondag) kwamen Peter en Daniëlle terug, om de verjaardag van opa nog stilletjes over te doen. Nog even een paar foto´s en toen vertrokken ze. Wij even later, omdat we, zoals vooraf tegen ze gezegd, graag tegen 15:00 uur zouden willen rijden.
 
De reis duurt in totaal ongeveer 12 uur. Dan zijn we na 6 uur op de helft en waarschijnlijk midden in Denemarken. In de buurt van Odense, waar we dan rond 21.00 uur konden aankomen. Een mooie tijd om te stoppen en in een hotel te gaan. Alles verliep volgens plan en zodoende namen we opnieuw voor een tijdje afscheid van mijn ouders. Alleen mochten we niet zomaar vertrekken. We kregen nog koffie en broodjes mee voor onderweg! Een thermoskan werd gevuld met koffie en witte-, bruine én krentenbollen werden gesmeerd en belegd. Tjonge, jonge… Toch reden we rond 15:00 uur weg en de reis verliep voorspoedig. Wel file gezíen, maar steeds op de andere weghelft. Het reed lekker door en onze planning klopte precies. Rond 21:00 uur waren we bij Odense. Ongeveer een half uur van tevoren begon Joke te zoeken naar een goedkope overnachting. Dát viel tegen. De hotels, jeugdherbergen én de B&B´s in Denemarken zijn duur! “Hoe voelen we ons? Vrij goed eigenlijk.” We besloten om nog een stukje verder te rijden.
 
Misschien komen we onderweg iets goedkopers tegen. Helaas, tot en met Kopenhagen geen goedkope adresjes voor een simpele overnachting. Eén hotel in Kopenhagen spande de kroon, met een overnachting voor 1047 euro! Eén nachtje! Froukje dacht, dat we de volgende dag het bed misschien mee zouden krijgen. Belachelijke prijs toch?!? We gingen door en staken de Öresund brug over. Dan maar kijken in Malmö. Nee, ook daar geen succes. Opnieuw de vraag: “Hoe voelen we ons? Ach, nog steeds vrij goed.” Voorzichtig aftastend vroegen we elkaar of we zouden kunnen doorrijden naar Ödarp. “We doen het gewoon!” Dat deden we alle andere keren toch ook gewoon? Ja, echter dan vertrokken we om 09:00 uur ´s morgens en niet om 15:00 uur ´s middags. “Oké. We zien wel hoe ver we komen.” We reden dus door. En door. En door. Wel met de nodige pauzes bij parkeerplaatsen uiteraard. En met lekker mee-zing-muziek. Joke kon het eigenlijk niet meer volhouden, maar het idee om op eigen bed te slapen gaf enige verlichting. Precies 12 uur later, om 03:00 uur vanochtend, waren we thuis. Daar zochten we de poezen nog even op, die in de kelder zaten en vervolgens doken we meteen het bed in. Binnen een half uur na aankomst lagen we in een diepe slaap. Erg moe van de reis en alle indrukken van de afgelopen week. We kijken met een zeer tevreden gevoel terug. Het was weer reuze fijn om familie en vrienden te zien, te spreken en in de armen te sluiten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.