Bezoek NL – Naar Rotterdam

Bezoek NL – Naar Rotterdam

 
Na het ontbijt in het Hamburgs hotel reden we vanochtend tegen 08:30 uur de grote stad weer uit, om via de snelweg richting Bremen te gaan. Op de A1 reed het allemaal mooi door en volgens de routeplanner zouden we 4,5 uur later in Rotterdam kunnen zijn. Daar tellen we dan een paar pauzes bij op, want we stoppen in principe elke 2 uur eventjes. Even de benen strekken is wel zo fijn voor ons allebei. Uiteraard ook voor koffie met iets erbij. Dat er altijd een gevulde picknickmand meegaat hoef ik je niet meer te vertellen. De eerste stop was bij de parkeerplaats Ostetal. En daar volgde een grote verrassing. Onze vrienden Rob en Marijke, die op een half uurtje van ons in Zweden al 13 jaar een vakantiehuis hebben, waren ook vrijdags vertrokken. Zij begonnen hun reis naar huis om 16:00 uur. Via de boot Malmö – Travemunde, met overnachting, waren ze Duitsland binnengekomen. Hoewel we het niet van elkaar wisten en allen een hele andere route hadden gekozen, ontmoetten we elkaar daar op die parkeerplaats. Onvoorstelbaar!

Hoe groot is de kans, dat mensen die op verschillende tijdstippen vertrekken, via verschillende routes rijden, elkaar precies op hetzelfde tijdstip bij een parkeerplaats treffen om koffie te drinken? Dat had je niet kunnen afspreken! Wát een toeval! Onder grote verbazing dronken we samen een kop koffie op het buitenterras bij de kiosk en vervolgden daarna ieder voor zich de reis naar Nederland. Waar wij anders bij Bremen rechtsaf slaan richting Oldenburg, reden we nu door op de A1 richting het zuiden, richting Osnabrück. In de buurt van Oldenzaal reden we rond half een Nederland binnen. Daar vandaan reden we door naar Rotterdam. Daar wonen dochter Daniëlle en haar man Peter immers. De rest van de familie woont in het hoge Noorden, maar we proberen altijd even door te rijden naar Rotterdam als we in Nederland zijn. Vooral nu, nu ze samen een kindje verwachten. Ze konden niet meer bij ons komen en daarom was dit wel zo leuk. Half oktober is het zover en zal ons 4e kleinkind geboren worden. Tegen 14.00 uur stopten we bij hun voor het huis en werden we ontvangen door een duidelijk zwangere Daniëlle en een trotse aanstaande vader Peter.
 
Tijdens een drankje, ik kreeg een zelf gebrouwen pils van Peter, werden een paar cadeautjes uitgepakt, die gelukkig goed in de smaak vielen. Toen begonnen we te praten en praatten nog een beetje meer en praatten nog een beetje meer en dat werd het begin van een drukke week. Uiteraard kregen we de kinderkamer te zien. Die was inmiddels nagenoeg klaar. Er was behangen, het plafond was gesausd, laminaatvloer was gelegd en samen hadden ze de nieuwe meubeltjes in elkaar gezet. In de kasten lagen al diverse kleertjes en veel luiers. Oftewel, het kindje is welkom en mag komen. Daniëlle vertelde onder andere over haar zwangerschap en Peter onder andere over zijn werk bij Van Oord. Omdat Joke er in april bij hun huwelijk helaas niet bij kon zijn, kon ze het alsnog meebeleven, want we kregen vele foto´s én filmpjes van die bijzonder mooie dag aan de Loosdrechtse plassen te zien. Overigens waaide het enorm in Rotterdam, het stormde zeg maar gerust en zodoende gingen we voor een paar boodschapjes met de auto naar het dichtbijgelegen winkelcentrum. We werden getrakteerd op oer-Hollandse kost: stamppot appels! Het heeft ons heerlijk gesmaakt. Na het eten was het al snel tijd voor ons, om het logeerbed op te zoeken. We blijven twee nachtjes bij hen slapen, dus morgen wederom tijd genoeg om bij te praten.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image