Bewijsmateriaal vernietigd

Bewijsmateriaal vernietigd

Vorig jaar in november heeft de eigenaar van het stuk grond links van ons huis de bomen laten omzagen. De enorme berg met boomstammen zijn reeds vele maanden geleden opgehaald én inmiddels verwerkt tot planken, denk ik. Wat achter bleef waren vele stapels met takken. Die heeft de eigenaar het hele jaar door af en toe een beetje verzameld en op een hele grote en lange stapel gelegd. Vorige week zaterdag was hij nog druk bezig om de laatste takken bijeen te halen met z’n trekker en aanhanger met kraantje. Toen hij alles had verzameld heeft het hem zeker 3 uur gekost om er gewapend karton over te leggen. Ter bescherming tegen regen en sneeuw waarschijnlijk.

Aan het einde van de dag lagen de takken klaar om, dacht ik, verder te drogen. Nadat het een jaar heeft gelegen zijn alle blaadjes en dennennaaldjes weg en blijft alleen het hout over. Dat wordt vervolgens ter plekke versnipperd en gaat dan naar de papierindustrie of de energiecentrale. Opgeruimd staat netjes. Maar wat schets mijn verbazing? Gisterochtend, 8 (!) dagen nadat de stapel was afgedekt, hoor ik een monotoon geluid. Het lijkt een tractor of ander landbouw- of bosbouwmachine. Via het doucheraam op de eerste verdieping zie ik dat er een tractor met daarachter een versnipperaar op het land naast ons staat.
  
Hij begon net met het versnipperen van de eerste takken! Snel met de camera naar buiten om dat vast te leggen. Uiteindelijk is het nu precies een jaar geleden dat het bos om ging en wordt nu het laatste beetje bewijsmateriaal vernietigd. Even later komt er een vrachtauto die tegenover ons huis een grote container van de auto laat zakken. Verderop, aan de andere kant van het land waar het bos stond, komen nog eens twee. Daar verzamelde de chauffeur van de versnipperaar alle snippers. Ja, dat moest ook wel want het bakje op zijn machine was behoorlijk klein. Aan het einde van de dag was er ongeveer de helft van de takken versnipperd. Dát gaat snel!
  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image