Bergen in Blijham!

Bergen in Blijham!

wp_20161006_09_42_52_pro      wp_20161006_09_42_57_pro
Voor dit verhaal moet je wel beschikken over een gezonde portie fantasie en inbeeldingsvermogen. Zou dat lukken? Want als ik vroeger, als kind, dit soort luchten zag, zag ik er bergen in. Jij vast ook. Boven de horizon zie je donkere wolken. Daar boven weer lichtere. Dat lijkt toch op een berg of bergketen? Waar de zon op de toppen schijnt? Die zag én zie ik er nog steeds in. Zo leek en lijkt ons landje niet zo vlak… Heb je genoeg fantasie en inbeeldingsvermogen om te zien, wat ik zie?
wp_20161006_12_55_33_pro      wp_20161006_12_55_41_pro
Ik zag ze toen ik naar Reinie ging in Muntendam, waar ik vanochtend had afgesproken. We hebben heerlijk bijgepraat, want het was al weer even geleden. Al bijna twee jaar was ik daar niet geweest. Zij gelukkig hier wel. Ze hebben twee jaar geleden brand gehad in de beneden verdieping. Als je de verhalen daarover weer hoort: kippenvel. En dan hoop je tegelijkertijd, dat zoiets jou nooit overkomt. Geluk bij een ongeluk had de buurman van Klaas en Reinie alle dierbare fotoalbums en laptop uit de kamer kunnen halen. Mede door zijn actie zijn niet al te veel persoonlijke spulletjes vernietigd. Op de terugreis keek ik weer niet alleen op de weg en daarbij zag ik weer een bijzondere lucht. Dat blijft me fascineren. Auto aan de kant (!) en foto’s gemaakt. Wat zie jij in de onderste foto’s???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta