Ben ik in leven? JA!

Ben ik in leven? JA!


Één keer in het jaar wil het UWV weten of ik nog in leven ben. Hiervoor sturen ze een formulier die je moet dateren en ondertekenen. Waarom? Eigenlijk heel begrijpelijk: men wil weten of ze aan de juiste persoon het geld overmaken. Omdat ik nu in het buitenland woon, zijn mijn gegevens niet meer gekoppeld zijn aan de Gemeentelijke Basisadministratie. In Nederland wel en als ik zou komen te overlijden kreeg het UWV van de Gemeentelijke Basisadministratie automatisch bericht. Ze moeten hun informatie dus nu elders vandaan halen. Middels dit papiertje. De vorige week zat het formulier bij de post en die is diezelfde dag ook nog ingevuld en retour gestuurd. Samen met een kopie van een geldig legitimatiebewijs. Iedereen weer tevreden: zij, omdat ze weten, dat ze aan de juiste persoon de uitkering verstrekken en ik? Blij dat ik leef en de verklaring kán versturen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image