Bambi en zus in vrije natuur gezien

Bambi en zus in vrije natuur gezien

Vanmiddag reed ik na het werk naar huis en zoals altijd kijk ik links en rechts in de verte of ik ergens een eland of ree kan spotten. Tot vlakbij huis slechts 2 kraanvogels gezien en dat was alles. Nu is het zien van kraanvogels op zich ook al een hele mooie belevenis, maar die zien we bijna elke dag. En dat maakt het weer iets minder bijzonder. Terwijl ik in de verte tuur schiet er ineens iets in de greppel, langs de weg voorbij. Heel dicht bij mij, op ongeveer twee meter afstand. In mijn ooghoeken zag ik een ree en twee jonkies! Moeder ree zag mij en de auto natuurlijk en vluchtte daarom meteen weg, het weiland in. Omdat ik weinig snelheid had kwam ik een paar meter verderop tot stilstand en kon ik snel een stukje achteruit rijden. Er was toch geen ander verkeer op de weg. Toen zag ik de twee jonkies, Bambi en zijn zusje nog in de greppel staan.
 
Snel mijn mobieltje gepakt en begonnen te filmen. De jonkies waren erg nieuwsgierig, kwamen de greppel uit en liepen over de weg naar mij toe. Dat leek me niet gewenst in verband met hun veiligheid. Op een 30 meter afstand stond moeder ree in het weiland het tafereeltje zorgwekkend te bekijken. Toen ik begon te roepen, omdat ik ze té dichtbij een mens en een auto vond komen, draaide het jonge spul zich om en liepen ze naar hun moeder. Vervolgens gingen ze met z´n drieën verder van de weg af, richting het bos. Maar wat heb ik een mooie opnames kunnen maken van de twee nieuwgeborenen. Het geluid dat ze maakten, ze piepten, zal ik niet snel vergeten. En hun, nog een beetje wankele, bewegingen op die iele pootjes. Die reebruine ogen. En dat hoge knuffelgehalte. Geweldig. Wat een unieke ontmoeting! Wat is de natuur toch mooi…

 

Eén gedachte over “ Bambi en zus in vrije natuur gezien

  1. Wat een heerlijke ontmoeting Heiko!
    Wist je dat het piepende geluid die de jonge reetjes maken, fiepen heet?
    Oh wat jammer dat Joke hier niet bij was! Gelukkig heb je opnames kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image