Bakken voor school

Bakken voor school

 
Je leest het goed. Ik ben vanmiddag aan het bakken geweest voor school. Morgen ben ik jarig én ik moet naar school. Dan mag je trakteren. Net als vroeger. Op de kleuterschool en later op de lagere school. Altijd spannend. Wat het toen werd hoefde ik me geen zorgen over te maken, dat deed mijn moeder immers. Maar nu? Dat ik zelf iets zou bakken was een feit. Maar wat? Het zou iets worden met een Nederlands tintje. Al onze mede-cursisten zijn van andere landen, waaronder Syrië en Rusland. Een paar dames lieten me op hun mobieltjes zien wat zij zoal maakten. En dat zag er verrukkelijk uit. Dat maakte de klus er niet eenvoudiger op. Ik koos uiteindelijk voor de banketstaaf. Achttien vellen bladerdeeg, bijna een kilo amandelspijs, drie eieren en wat citroen (met verder een aantal geheime ingrediënten) werden gebruikt om in totaal zes staven te kunnen maken. Gelukt. Ik had misschien beter een foto kunnen maken van de afgebakken banketstaven, toen ze op schoon wit bakpapier lagen… Voor mensen met eventuele glutenallergie heb ik nog brownies gemaakt. We kennen de groep nog niet lang genoeg om dat van elkaar te weten. Het zal mij eens benieuwen hoe de banketstaven worden ontvangen. Heiko heeft een stukje banketstaaf geproefd en die werd goedgekeurd.

Eén gedachte over “Bakken voor school

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta