Badkamervloer er half uit

Badkamervloer er half uit


Vandaag heb ik een begin gemaakt met het verwijderen van de betonvloer in de douche, op de eerste verdieping. Daarbij komt heel veel stof vrij en daarmee is het fijn, dat de nieuwe wand klaar is en luchtdicht. Met de afzuiging erbij aan én het raam open hoop ik de stof zo snel mogelijk weg te krijgen. De betonvloer is ongeveer 8 cm dik en het oppervlak is 2 x 2,5 m2. Op zich niet zo gigantisch groot, maar het is wel een kl…klus. Voorzichtig rond de waterleidingen weghakken en rond het sifon. Na twee dagen, niet continue mee bezig geweest hoor, is de helft van de betonvloer eruit. De brokken beton breng ik via twee emmers naar beneden en gooi het in een grote specieton. Te zijner tijd gaat dat naar de stort in Aneby.

Onder het beton zat een laag dakleer, waardoor het waterdicht was richting de onderliggende houten vloer. Op het beton lag een laag “plastmatta” zoals dat hier in Zweden heet. Dat is een soort vinyl, dat op de vloer wordt gelijmd met een opstaande rand langs de wanden, zodat er een waterdichte vloer ontstaat. Die plastmatta had ik uiteraard als eerste verwijderd. Halverwege de ruimte heb ik nu de houten vloer zichtbaar. Daaronder bevinden zich namelijk de leidingen die verlegd en verlengd moeten worden voor de nieuwe situatie.

Nu nog even die houten vloerdelen verwijderen en dan kan de loodgieter komen, om de leidingen op de juiste plaats af te monteren. Daarna de rest van de betonvloer er nog uithakken. Als alles dan schoon is komt er een laminaatvloer in. We hebben namelijk gekozen voor een douchecabine die aan alle vier wanden dicht is. Zodoende is het niet nodig om opnieuw een plastmatta te laten leggen én waterdichte wanden te hebben. Zover is het echter nog niet. Even doorhakken, Heiko!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta