B en A – woensdag 4 juli

B en A – woensdag 4 juli

  
De bedden in de caravan slapen goed, volgens onze vrienden Ben en Anja. En op de eerste nacht na is het aangenaam vertoeven op “onze camping”. De eerste nacht hadden ze het jammer genoeg een beetje koud gehad omdat er een luik open was gelaten… Oeps! Met in het achterhoofd hun liefde voor water en veel mensen trakteerden we onze gasten deze dag op een bezoek aan de plaats Gränna. Gelegen aan het grote binnenmeer Vättern en zeer toeristisch. Drukte, daar houden Ben en Anja wel van en dan is de keuze niet zo moeilijk om daar heen te gaan. In de lange winkelstraat bezochten we vele winkeltjes. Al dan niet met zuurstokken en daarvan afgeleide snoepproducten. Die producten worden uiteraard te koop aangeboden maar ook ter plekke achter het glas gemaakt. Als toeristen konden onze vrienden zodoende precies het proces van het maken van zuurstokken volgen.

Vanzelfsprekend met het achterliggend idee van de ondernemer om ze vervolgens in de winkel te kopen. Heel leuk om te zien en de plaats Gränna is er inmiddels heel beroemd mee geworden. Een andere beroemdheid uit Gränna is de ballonvaarder August Andrée. Hij probeerde met een heteluchtballon de noordpool te bereiken. Helaas is het hem na 3 pogingen niet gelukt en is hij samen met twee medepassagiers op Spitsbergen gestrand én overleden. In de plaats Gränna wordt de herinnering aan hem hooggehouden door onder andere een museum waar van alles over hem te zien en te lezen is. Wij kozen dit keer niet voor het museum, maar voor het terras. Met een buitentemperatuur van ongeveer 28 graden leek ons dat een meer verstandige keuze.
 
Na de consumpties reden we richting de haven en camping waar het vreselijk druk was. De parkeerplaatsen waren nagenoeg vol. Wat een verschil met drie weken geleden! Toen was er geen tentje open en nu overvol. We reden daarom maar een rondje om Ben en Anja toch even van het meer te laten proeven. We vervolgden onze rondrit richting Huskvarna/ Jönköping. En ja, daar is ´t ie weer… onderweg stopten we op een mooi punt voor een picknick! Heiko zocht naar een mooie plek aan het water maar dat lukte niet. Niet zonder weer kilometers te rijden. Uiteindelijk vond hij wel een plekje boven op een hoge heuvel mét uitzicht op het Vättern, het meer. Door de gasten goedgekeurd. Via Huskvarna reden we weer huiswaarts, maar niet rechtstreeks. Onderweg in Lekaryd trakteerden we onszelf nog even op een lekker ijsje.
 
Eenmaal thuis was Pantro uiteraard weer erg blij en enthousiast. Wat een topper! Hij past heel goed “op het huisje” en daarvoor wordt hij ook consequent beloond. Ik heb wel eens gehoord dat een hondje niet beseft of je nu een kwartier, een uur of slechts vijf minuten weg bent geweest. Gelukkig maar… We babbelen thuis nog gezellig met Ben en Anja op de veranda en eten een beetje later dan normaal. Onder het genot van een biertje, wijntje op de veranda vertellen we dan de laatste verhalen want het is de laatste avond hier samen. Er worden geen plannen voor morgen gemaakt maar er worden spulletjes in de auto gepakt voor het geplande vertrek. Ondanks dat hebben we toch wederom een hele gezellige avond. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta