B en A – maandag 2 juli

B en A – maandag 2 juli


Vanochtend komen we gezellig samen rond koffietijd. Het bevalt heel goed om ´s ochtends tijd voor jezelf te hebben. Niets ten nadele van onze gasten uiteraard, maar dat spreekt vanzelfsprekend voor zich. Nu had ik ook mooi alle tijd om aan het bakken te gaan. Een cake kwam heerlijk geurend uit de oven. Gisteren was het een taartje uit de diepvries. Toen had Heiko die er gelukkig uitgelegd om te ontdooien. Hij wist er immers van… Die van gisteren was ook lekker hoor maar er gaat toch niets boven een cake die je zó uit de oven kunt opeten: niet te versmaden. Ben en Anja houden ook van eten en vonden de cake gelukkig ook lekker.
 
Na de koffie en veel praterij gingen we rond de middag op ontdekkingsreis. Voor onze vrienden. Eerst rijden we een route door de omgeving: door de bossen en platteland van Småland. We stoppen een aantal keren voor het nemen van foto´s. Een vast uitstapje met vrienden of familie uit Nederland is de rotsen en de kloof van Skurugata inmiddels geworden. Dat is en blijft simpelweg een geweldig natuurverschijnsel die we graag delen met anderen. Daar bovenop die rotsen heb je een geweldig uitzicht over de bossen en zie je ook het grote meer bij Hult liggen. Ben en Anja genoten ook zichtbaar van deze unieke plek. Vele foto´s werden gemaakt en we hebben zelfs nog een jongeman gevraagd om ons viertjes op de gevoelige plaat vast te leggen. Uiteraard was ook nu de picknickmand weer tot aan de rand (en daaroverheen) gevuld met eten en drinken.

Zodoende konden we, genietend van het uitzicht, ook de inwendige mens verzorgen. Met koffie en zelf te smeren broodjes met boter, ham of kaas en zelfs jam lukte dat prima. Ook het hardgekookt eitje mocht niet ontbreken. We wilden het onze gasten aan niets laten ontbreken. De kloof hebben we deze keer niet gelopen omdat Ben iets minder goed ter been is. Genoten hebben we wel! Na het genieten van het uitzicht en de picknick én na een groot aantal foto’s ter herinnering aan dit bezoek vertrokken we richting de stad Eksjö. Ook de oude, originele houten binnenstad van Eksjö is een toeristische attractie waar we onze vrienden graag op trakteren. En dat bezoek is prima te combineren met Skurugata omdat het op de route ligt. We hebben het enorm getroffen met mooi en zonnig weer zodat we rustig door de stad konden slenteren.
  
Hier en daar kunnen we zelfs al uitleg geven over de gebouwen en hun historie. Ben en Anja vinden het wel interessant. Vanwege het mooie weer hebben we zelfs nog even op een bankje op het marktplein gezeten. Anja en ik gaan supermarkt Willy:s in voor een paar boodschapjes en daarna rijden we terug naar Ödarp. Nadat we thuis eerst even tot rust komen en maken wij dames een pasta. We zijn er alle vier gek op en het is ook nog eens vrij eenvoudig en snel te maken ook. We laten het ons smaken en na het toetje (koffie) stappen we in de auto om wat wild te spotten. Zouden Ben en Anja mazzel hebben om wild te zien? Het is half tien als we vertrekken.

En wild hebben we gezien! We waren al heel blij met een schitterende zonsondergang. De hemel zag geel en oranje en had wazige strepen en was prachtig om te zien. Maar liefst zeventien reeën kruisten ons pad. Althans zagen we onderweg. Zeventien! Een uitzonderlijk hoog aantal en een record. Maar dat was niet alles. We zagen tweeëneenhalf eland ook nog! Nou zie ik je denken “Hoe ziet een half eland eruit?” Een kalfje! Moeder en kind stonden ongeveer vijftig meter van ons vandaan. Door die afstand én de invallende schemering werden de foto´s niet duidelijk maar we hebben ze wel gezien! Met een hoofd vol indrukken van deze dag namen we slechts één afzakkertje en gingen toen naar bed. Voor morgen heeft Heiko al weer plannen. Hij wist er immers van… Tot morgen!
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image
Översätta