Avontuurlijk avondje!

Avontuurlijk avondje!


De dagen worden al snel weer korter. De tijdschakelaars op de verlichting, die we voor de ramen hebben hangen (de beroemde Zweedse kelkjes) moeten weer ingesteld worden. Tegen 20:00 uur is het op dit moment al redelijk donker. Om die reden, reden we gisteren tegen schemeren nog even met de auto rond. Uiteraard in de omgeving. We kozen een weggetje, die we nog niet eerder hadden gekozen. Behalve dat we genoten van de vele hoogten en laagten, vergezichten, open landschappen afgewisseld met dichte bossen, zagen ook al snel een paar reeën in het veld springen. Ach wat toch mooie beesten. Het waren er drie. Twee zijn duidelijk op de foto te zien, de derde staat in het midden, rechts van de struik. We kunnen elke keer weer genieten van deze dieren.

Alhoewel het om 19:00 uur nog goed licht was, begint het binnen een uur al snel te schemeren. En daarom lukt het ook niet meer om nog mooie, scherpe foto’s te maken. Een eind verderop op onze route zien we ineens een eland staan! Eindelijk weer eens een keer een ontmoeting met een eland. Dat was echt lang geleden! Voor Joke sinds 3 november 2018! Het imposante dier bleef lang genoeg staan voor een fotoshoot, maar vanwege de invallende duisternis werden de foto’s minder scherp. Yes, ons ritje was niet voor niets! Op dezelfde locatie schoten nog een paar reeën van links naar rechts, allen daar hadden we op dat moment even minder oog voor. De koning van het woud, de eland, dáár ging het ons om. Toen het dier ons zag en ons de rug toekeerde, vervolgden we onze weg. Ehhh… welke weg? Waar zijn we eigenlijk? Toch maar even Google Maps geraadpleegd. Shit, dit bospaadje loopt nog wel een tijdje door, maar uiteindelijk loopt die dood. We moeten terug. Dat is ietsje lastiger dan vooruit rijden.

Het wordt al donker en het pad is namelijk niet verlicht, er zitten bochten in en de achteruitrijlampen geven niet zoveel licht als de nieuwe ledbalk voorop de auto. Met de nodige voorzichtigheid komen we weer bij een kruising, waar we de juiste route naar een hoofdweg konden kiezen. We blijven Google Maps achter de hand houden en die zegt op een gegeven moment, dat we rechtsaf moeten. Oké, doen we. We draaiden een nóg smaller en minder bereden bospaadje we in. Maar een paar kilometer verderop staat er ineens een hek. Terug! Geen mogelijkheid om te keren, opnieuw in z’n achteruit, met zeer beperkt zicht. Het feit, dat dit verhaaltje op de website staat is het bewijs dat we het wel weer gered hebben en uiteindelijk in het pikkedonker veilig thuis zijn gekomen. Wat een avontuur. Leuk man! We hebben eindelijk weer eens een eland gezien en de nodige belevenissen gehad.

2 gedachten over “Avontuurlijk avondje!

  1. Wat leuk dat jullie weer een eland gezien hebben!
    De elanden bronst is momenteel weer in volle gang, extra oppassen dus op de weg! Als er één oversteekt kan er een verhit mannetje volgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


CAPTCHA Image
Reload Image

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.