Als verzopen katjes…

Als verzopen katjes…


Nu de rust in huize Leugs in Ödarp zo langzamerhand begint te komen, als gevolg van het naderende einde van de grote klussen, wordt het tijd om er meer op uit te trekken. Zoals gisteren bijvoorbeeld. Op de planning stond een wandeling rondom een meertje. Over die wandeling waren we getipt door de vorige eigenaren, Lasse en Vivecka. Zij liepen dat rondje ook regelmatig met hun hond Bobby. We hadden het er al een paar keer over gehad en nu was het tijd om die wandeling te maken. Lekker weertje erbij wat min of meer de aanleiding was.
   
De lucht betrok wel maar de temperatuur was prima! Beiden trokken we derhalve onze stevige wandelschoenen aan, Pantro mee en daarna in de auto naar de start van de wandelroute. We parkeerden de auto en gingen op pad. Met de fotocamera in de aanslag uiteraard. We liepen nog niet eens zo lang toen we het meertje zagen met daarin een paar eilandjes. Poeh, best een “groot meertje…” Hoe lang is deze wandeling eigenlijk? We liepen door de prachtige natuur en zagen onder andere vele verschillende paddenstoelen, mooie doorkijkjes over het water, een oude wegrottende roeiboot, rotsen, schitterende heide en mossen…
   
Kortom we genoten van de wandeling. Maar opeens, alsof er een knop werd omgezet (in dit geval alsof je de douchekraan plotseling opendraaide): Plens! Er viel me daar toch een water uit de hemel en het stormde ineens. Geheel onverwachts. Het was wel al een beetje dreigend in de lucht, alleen het leek over te waaien. Nee dus! En we vonden geen schuilplekje zo snel. Ook niet onder een paar grote bomen. Het regenwater vloog door de storm over het water van het meertje heen, wat dan weer een heel mooi plaatje opleverde. Dat wel, maar wij waren binnen drie minuten doorweekt in onze zomerjasjes. Het was “Knud”.
   
De bui duurde slechts 10 tot 12 minuten. Echter het had voldoende effect om ons er als verzopen katjes uit te laten zien. Na de bui begon de zon aarzelend, haast verontschuldigend, weer een beetje te schijnen. Wij wilden nog naar een ding: naar huis om droge kleren aan te trekken. De wandeling was leuk. Dat wil zeggen dat het fijn was om te wandelen, de natuur is er ook prachtig, echter zullen wij ons de volgende keer beter wapenen tegen dit soort natuurverschijnselen. We hebben paraplu’s genoeg en poncho’s. De volgende keer gaat een rugzak zeker mee met daarin diverse preventiemateriaal.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


CAPTCHA Image
Reload Image